301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
10 Mart 2026 - Salı 09:11 Bu haber 91 kez okundu
 
Büyükşehir Meclisi’nde, Görev İadesi ve Küresel Barış
Büyükşehir Meclisi’nde, Görev İadesi ve Küresel Barış
SİYASET Haberi


ADANA – Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı açılış oturumunda CHP Grup Başkanvekili Özgür Altıok, Ramazan ayının maneviyatından yerel yönetimin geleceğine, anma günlerinden Orta Doğu’daki çatışmalara kadar geniş bir yelpazede açıklamalarda bulundu.

Ramazan’da Birlik Mesajı

Konuşmasına tüm vatandaşların Ramazan ayını kutlayarak başlayan Altıok, Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıçam’dan Karataş’a kadar kentin dört bir yanında düzenlediği iftar programlarıyla birlik ve beraberliği pekiştirdiğini vurguladı. Paylaşım ayının önemine dikkat çeken Altıok, "Sofraların güzelliği bir arada olmaktır" dedi.

Görev İadesi Beklentisi ve Teşekkür

Oturumda en dikkat çeken konulardan biri de Büyükşehir Belediye Başkanı’nın görev iadesi süreci oldu. Altıok, 9 Mart tarihinin hukuki süreç açısından kritik olduğunu hatırlatarak, "Henüz bir gelişme olmasa da halkın iradesinin tecelli etmesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, sekiz aydır bu görevi vekaleten yürüten Güngör Bey'e, gösterdiği performans ve emekten dolayı teşekkürlerini iletti.

Öldürülen öğretmen Fatma Nur Çelik, ve adaşı olan diğer kadın Fatma Nur Çelik'in ölümlerine dikkat çekti. Asıl ülkenin sorunun güvenli bir ülke ve adalet olduğunu kaydetti. 

Başkanvekili Özgür Altıok; "Sekiz Mart Dünya Kadınlar Günü maalesef birkaç gün önce hemen sekiz Mart'tan, iki Mart'ta görev yaptığı okulda katledilen öğretmenimiz Fatma Nur Çelik içimizde bıraktığı acı ve öfkeyle karşıladık bu sekiz Mart'ı. Fatma Nur öğretmenimizin katledilmesi anlık bir öfke veya bireysel bir suç değil. Kadınlara ve öğretmenlere yönelik sıradanlaşan şiddetin şiddet suçlarına karşı gösterilen tolerans ve başarısız eğitim politikalarının doğrudan sonucudur. Can güvenliğimiz yok çığlıklarını duymazdan gelenler risk raporlarını sümen altı edenler okullarımızı liyakatsizliği kadınları güvensizliğe mahkum edenler bu cinayetlerin dolaylı sorumlularıdır." diye üzerine basa basa vurguladı.

 

Köklü Değerlere Saygı Duruşu

Altıok konuşmasında, Türkiye’nin kültürel ve siyasi mirasına yön veren isimleri de unutmadı:

  • Edebiyatın çınarı Yaşar Kemal,

  • Köy Enstitüleri’nin kurucusu Hasan Ali Yücel,

  • Siyaset dünyasının önemli ismi Necmettin Erbakan,

  • Vefatının 13. yılında Adanalı sanatçı Müslüm Gürses, saygı ve rahmetle anıldı. Ayrıca Türk Medeni Kanunu'nun 100. yılı vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk yâd edildi.

Orta Doğu’da İnsani Dram: "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh"

Dünya gündemine de değinen Altıok, Orta Doğu’daki orantısız güç kullanımını sert bir dille eleştirdi. 28 Şubat’tan bu yana bölgede bin 332 kişinin hayatını kaybettiğini, kurbanların çoğunun çocuk olduğunu belirten Altıok, "Dünyada savaşın son bulmasını ve Orta Doğu’nun hesaplara alet olmamasını diliyoruz" diyerek Türkiye’nin denge ve barış odaklı dış politikasına vurgu yaptı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Büyükşehir, Meclisi’nde,, Görev, İadesi, ve, Küresel, Barış,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı