301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
08 Kasım 2025 - Cumartesi 18:57 Bu haber 19 kez okundu
 
TÜSİAD heyeti Çin'i ziyaret edecek
TÜSİAD heyeti Çin'i ziyaret edecek
EKONOMİ Haberi


Teknoloji odaklı Çin ziyaretinde, TÜSİAD heyeti teknolojik yeniliklerin merkezinde yer alan Guangzhou ve Shenzhen'de görüşmelerde bulunacak

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan başkanlığındaki TÜSİAD heyeti, 8-14 Kasım tarihleri arasında Çin'i ziyaret edecek.  

Ziyaret kapsamında TÜSİAD heyeti, öncü teknoloji şirketleri, inovasyon merkezleri ve TÜSİAD'ın Çin'deki muadil kuruluşları olan Çin Uluslararası Ticareti Destekleme Konseyi (CCPIT) ve Tüm Çin Sanayi ve Ticaret Federasyonu (ACFIC) ile görüşmeler gerçekleştirecek. Heyet, Shenzhen Belediye Başkanlığı'na da bir ziyarette bulunacak.

Heyet, bu ziyaretler ile Çin'deki son teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri yerinde gözlemlemeyi, iki ülke arasındaki potansiyel iş birliği alanlarına dair görüş alışverişinde bulunmayı ve iki ülkenin ekonomik ilişkilerinin güçlenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Ziyarette teknoloji/yapay zeka gibi alanların üretim süreçlerine nasıl daha iyi entegre edilebileceğine yönelik farklı uygulamaların görülmesi de hedefleniyor.

TÜSİAD heyetinde, Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı B. Can Yücaoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Türkiye Yuvarlak Masa Başkanı Perihan İnci,  Yedek Yönetim Kurulu Üyesi ve Küresel Ekonomik İlişkiler Yuvarlak Masa Başkan Yardımcısı Meltem Akol, Yedek Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanayi Politikaları ve Yatırım Ortamı Yuvarlak Masası Başkan Yardımcısı Aydın Buğra İlter, Çin Çalışma Grubu Başkanı Korhan Kurdoğlu, TÜSİAD Üyeleri Sibel Aysu, Önder Eker, Kamil Emre Erciyas, Oğuz Kaan Kiziroğlu, Murat Kolbaşı, Oktay Mersin, Aydın Öğücü, Çin Çalışma Grubu Üyeleri Abdullah Çerekçi, Bora Refik Çukurova, İlyas Daşkaya, Oğuzhan Deniz, Ahmet Faruk Işık, Ahmet Palta, Halil İbrahim Topal, Onur Türkmen, Furkan Ünal, TÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Hale Hatipoğlu, Küresel Ekonomik İlişkiler Bölümü Direktörü Aslı Başkaracaoğlu ve Küresel Ekonomik İlişkiler Bölümü Uzmanı Nazlı Bakır yer alıyor.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: TÜSİAD, heyeti, Çin'i, ziyaret, edecek,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı