301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
18 Şubat 2024 - Pazar 15:43 Bu haber 184 kez okundu
 
Şok anket şok açıklama
Şok anket şok açıklama
AKTUALİTE Haberi


Nokta atışı yapan Betimar’ın Başkanı, canlı yayında Seyhan’ı yorumladı

2018 seçimleri ve 2019’daki yerel seçimlerini en yakın bilen, 14 ve 28 Mayıs seçimlerini nokta atışı yaparak sıfır hatayla bilen Betimar Araştırma’nın Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Duman, Türkiye’nin birçok ilinden büyük Adana’nın Seyhan İlçesi’yle ilgili şok açıklamalarda bulundu.

 

30 Mart yerel seçimlerine yönelik anket çalışmalarını CNN Türk ve NTV’deki canlı yayın programlarında değerlendiren Gürkan Duman, Seyhan ilçesine yönelik ellerindeki verileri paylaştı. CHP’den aday gösterilmeyince partisinden istifa eden ve İyi Parti’den aday olan Akif Kemal Akay’ın yaptıkları araştırmalarda yüzde 60 başarı oranına sahip olduğunu kaydeden Duman, canlı yayında şunları söyledi:

 

“Cumhuriyet Halk Partisi’nde teşkilatlar dinlenmedi, anketler baz alınmadı. Anket yaptığımız bölgelerden yaklaşık 800 bin nüfuslu Adana’nın Seyhan ilçesinde Akif Kemal Akay CHP’nin mevcut belediye başkanı idi. Aday yapılmadı. Diğer bölgelerde yaptığımız anketlerde de mevcut belediye başkanlarında, özellikle CHP’li belediye başkanlarında oy verme davranışları olumlu ve seçimleri kazanabilecek adayların da olduğunu biz gördük. Fakat burada kriter anketler ve teşkilatlar olarak görülmedi. Akif beyin başarı oranı yüzde 60, oy verilme oranı yüzde 42. Cumhuriyet Halk Partisi, araştırmalara göre, anketlere göre karar veriyorsa buradaki oranlar da tutarsız hale geliyor. Seçmen bu şekilde CHP tarafından dinlenmemiş oluyor.”

 

CHP’nin Akay’ı yeniden aday göstermemesiyle birlikte başlayan süreçte “Akay neden yeniden aday gösterilmedi?” sorusuna yanıtlar aranırken, siyasi çevrelerce “Akay refüze mi edildi?” yorumu da yapılıyor.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Şok, anket, şok, açıklama,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı