301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
27 Nisan 2024 - Cumartesi 21:48 Bu haber 178 kez okundu
 
Adana'da kedilere bakan hayvansever imam sürgün edildi
Adana'da kedilere bakan hayvansever imam sürgün edildi
AKTUALİTE Haberi


Adana’da görev yaptığı caminin yanında bulunan parktaki sokak kedilerini cami bahçesinde kendi imkanları ile besleyen cami imamı sürgün edildi. Hayvanseverler ve cami cemaati 20 yıldır aynı camide görev yapan imam Remzi Yıldırım’ın verilen sürgün cezasının kaldırılmasını istedi.

 

Adana’nın merkez Çukurova ilçesinde bulunan Zeynel Abidin Üçgül Camii’nde 20 yıldır görev yapan cami imanı Remzi Yıldır, sokak hayvanlarının aç kalmaması için caminin yanında bulunan yaklaşık 20 dönümlük park içerisinde ki sokak kedilerini kendi imkanları ile besliyordu. Hayvan sever imam yaralı ve durumu kötü olan hayvanları da caminin bahçesinin bir köşesinde bakarak iyileştirip bakıyordu. Cami İmamı’nın bu davranışını, camiye kurs vermeye gelen bir Kadın Kur’an Kursu hocası ve cami müezzininin tepkisine neden oldu. Hayvansever imamı, Kadın Kur’an Kursu hocası ve cami müezzini şikayet etti.

 

Mart ayında gerçekleşen şikayetin ardından Cami İmanı Remzi Yıldırım’a, Müftülük tarafından  uyarı cezası ve  B Sınıfı camiden C sınıfı çok uzak bir camiye tayin edilme kararı verildi.

TÜM GİRİŞİMLER SONUÇSUZ KALDI

Cami önünde bir araya gelen Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) ve Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) üyeleri cami yanında bulunan Cumhuriyet Parkı içerisinde basın açıklaması yaptı. Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO)  Başkanı Metin Yıldırım, Remzi yıldırımın 20 yıldır aynı camide görev yaptığını belirterek, “Çeşitli iftira ve entrikalar sonucu hayvanlara baktığı için B Sınıfı camiden C sınıfı çok uzak bir camiye gönderildi. Eşi görülmemiş bir rezalet aslında. Biz bu konuyu müftülüğü iletmemize rağmen bir sonuç alamadık. Diyanet İşleri Başkanlığına iletmemize rağmen hala bir çözüm bulamadık. Burada eşiyle birlikte sahipsiz sokak hayvanlarını besleyen cebinden para harcayan insanların cebinden para harcayan bu merhametli insanların, Ramazan ayında sürgüne gönderilmesi kabul edebileceğimiz bir şey değildir” dedi.

 

BÜYÜK HAKSIZLIĞA İMZA ATILDI

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Nesrin Çıtırık, 20 yıldır camide görevli imamın gözü kör ve mağdur, sakat kedilere cami bahçesinde yer yaptığını ve kedilere kendi imkanları ile baktığını söyleyerek, “6-7 tane kediye baktığı için Mübarek Ramazan ayında ve okullar devam ederken Müftülük tarafından Cami hocası Remzi Yıldırım’a uyarı cezası verilmesi yetmezmiş gibi  çok uzak bir camiye tayin edilme kararı çıkıyor ve çok büyük bir haksızlığa imza atılıyor. Biz bugüne kadar cami hocamızı ve camimizi diğer hocalara örnek olarak gösterdik. Merhamet cezalandırılmamalı. Adana’da Sayın Müftümüze buradan çağrımız bu yanlış kararı geri alın. Hocamız bu ağzı dili olmayan kedilerin önüne iki lokma yemek koymaya devam etsin” diye konuştu.

 

AKIL ALMAZ BİR OLAY

Akıl almaz bir olayla karşı karşıya olunduğunu dile getiren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Meryem Türktekin’de, “Remzi Yıldırım kardeşimiz sokak hayvanlarını beslediği için sürgün edilmiştir. Açıkçası bu yönetim anlayışını anlayabilmiş değiliz” dedi

 

SÜRGÜN EDİLME SEBEBİ HAYVANSEVER OLMASI

Kendisinin 5 yıldır camiye geldiğini belirten Mehmet Ökmen, “caminin karşısında esnafım aynı zamanda. Biz cami imamımızdan memnunuz. Sürgün edilme sebebi hayvansever olması. Hayvanlara bakıyor olması. Bu nedenle buradan sürdüler. Bunu kınıyorum. Remzi Hocamızın tekrar  camimizde görev almasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

BİZ HAKTAN YANAYIZ

Ayşe Kaya isimli hayvansever mahalle sakini ise, “Biz haktan yanayız. Allahın sessiz kullarına bir lokma ekmek verdiği için Remzi Hocayı sürdüler. Emekli olmadı. Biz onun arkasındayız” diye konuştu.

 

BİZİ ŞİKAYET ETTİLER

Remzi Yıldırımın eşi Ayşe Yıldırım ise, eşine iftira atıldığını belirterek, “Biz sokak hayvanlarına bakıyorduk. Kuran kursu hocası bayan bizi şikayet etti. Müftülük bunun kaldırılmasını istedi. Eşimi müftüler tehdit etti. Kaldırıp uzak bir yere kattık  kedi yuvalarını. Eşime Kur’an kursu hocası ve müezzin iftira attı. Soruşturmada en hafif uyarı cezası aldık. İl Müftüsü kasti olarak Ramazan’ın başında çocuğum okula, etüte giderken Mirza Çelebi Mahallesi’ne gönderdi. Eşim yalakalık yapmadığı için bunu yaptılar. ‘Allah bana bu canı verdikçe bu  hayvanlara bakarım’ dedi. Soruşturmasının gerekçesi hayvanlardı. Bu kez soruşturmanın gerekçesini değiştirdiler. İmam küfürbaz, kimse arkasında namaz kılmıyor diye iftiralar attılar. Eşim savunma verdi. 20 yıldır buradaydık hiç kimsenin bir şikayeti olmadı. Kötü durumda olan kedilere baktık biz” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana'da, kedilere, bakan, hayvansever, imam, sürgün, edildi, , , , , , , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı