301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
21 Kasım 2025 - Cuma 19:03 Bu haber 13 kez okundu
 
SEYHAN BELEDİYESİ GERÇEKLERİ ÇARPITIYOR
SEYHAN BELEDİYESİ GERÇEKLERİ ÇARPITIYOR
ASAYİŞ Haberi


FATOŞ TEKBAŞ YORUM ÖZEL HABER

20 Kasım akşam saat sekiz sularında Atatürk Parkı'na şikayete bağlı olarak, en masum, en mülayım, hiç ısırıkları olmayan sokaklarda yaşayan canlarımız, kendi görev bölgesi olmadan ellerinde uyuşturucu silahla, bu canları uyuduğu yerde uyuşturucu tabancayla bayıltarak operasyonu gerçekleştirdiler. Kaç sisi vurulduğu belli değil. Karga tulumba  toplanarak kafeslere tıkılmıştır. Hayvanseverler toplanarak, nefessiz kalan canların nefes alması için uğraşmalarına rağmen, arabaya konarak sıkı sıkı kapıları kapatılmış ve hayvanseverlerin itirazları yükselince ardından çevik kuvvet çağırıldı. Bunun görgü şahitleri hayvanseverlerdir. Hayvanseverler; "Bu fotoğraflar yalan söylemez. Koskoca kurum gerçekleri çarpıtarak kamuoyuna açıklama yaparak masumiyet zırhına bürünemez. Üstelik Seyhan Belediyesi Veterinerlik İşleri  Müdürü Evren Sonkaya ve Barınak Müdürü Ramazan Özdemir'le operasoynu bizzat yönettiler." diye konuştu. 

Hayvanseverler; "2023 yılından beri barınak arayışı içinde olan Seyhan Belediyesi, maalesef işi ağırdan alarak, geciktirerek, barınağı olmadan gece yarısı usulsuz toplayarak, kamuoyu vicdanını zedelemiştir. Toplanan canlar Adana Büyükşehir Belediyesi Barınağı'na teslim edilmektedir. Adana Büyükşehir Belediyesi barınağı maalesef tıka basa dolu olduğu için, yine vahim iddialara göre eskiler öldürülüp, yenilere yer açıldığı kamuoyunda dillendiriliyor."

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Hüseyin Sözlü; "Hayvan Barınağı kapasitesi belli, bütün ilçelerden gelen hayvanlar oraya sığmaz" demişti. 

Ek barınak temeli atılırken konuşan tutuklu Başkan Zeydan Karalar şöyle konuşmuştu."Barınakları, bakımevlerini ne kadar büyütürseniz büyütün, bu kadar çok sokak canını tutamazsınız. Bizim şu anda faaliyetteki barınağımızın kapasitesi 5 bin ama bu durumda birbirlerine zarar verdikleri için 4 binle sınırlı tutuyoruz. Temelini attığımız tesisle kapasiteyi bir o kadar daha artıracağız."

Başkan Zeydan Karalar; "Biz bu canları teslim etmeyeceğizi, diye meydanlarda konuşmuştu.

Hayvanseverler; "Adana'da yaklaşık 30 bin sokak canı varsa, bunlar nereye konacak? İlgili kurumlara soruyoruz... Yaşanabilir bir barınak kurun, biz kendi ellerimizle size bu canları teslim ederiz... Ama kamuoyunu yalan haberle siz dezenformasyon yapıyorsunuz.  Emin olun kimse inanmadı zaten. Takipteyiz" diye konuştular. 

Seyhan Belediyesi açıklaması

Seyhan Belediyesinden sokak hayvanlarının usulsüz toplandığı iddialarına yanıt: "Veteriner Gözetiminde, Uyuşturucu Madde Yok" kocaman yalan!

Seyhan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, dün akşam saatlerinde kamuoyunda yayılan, sokak hayvanlarının veteriner gözetimi olmadan ve uyuşturucu iğneyle toplandığı yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada: “Belediyemizce yapılan bu zorunlu toplama işlemi, keyfi bir uygulama değil, 02 Ağustos 2024 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 7527 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun bir gereğidir. Yasa, küpeli veya küpesiz ayrımı yapılmaksızın sokak köpeklerinin kontrol altına alınmasını zorunlu kılmıştır.

Bu yasal zorunluluk bağlamında Seyhan Belediyesi, hayvansever ekipler oluşturmuş ve toplama işlemlerini büyük bir hassasiyetle yürütmektedir. İddiaların aksine, ekiplerimiz tarafından sokak köpeklerini toplarken herhangi bir uyuşturucu madde kesinlikle kullanılmamaktadır. Toplanan köpekler, yasal prosedürlere uygun olarak sağlık kontrolleri ve rehabilitasyon süreçleri için Büyükşehir Bakımevine teslim edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Doğal Yaşam Alanı Projesi Hızla İlerliyor

Seyhan Belediyesi yetkilileri ayrıca sokak hayvanları için “Doğal Yaşam Alanı” projesinin hızla devam ettiğini belirterek, “Hayvan dostlarımızın refahını kalıcı olarak sağlamak amacıyla yürüttüğümüz Doğal Yaşam Alanı (Köyü) yapımı devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Büyükşehir Bakımevinde rehabilitasyonu biten köpekler geri alınarak bu tesise yerleştirilecektir.

Tesis, köpeklerin orman içerisinde serbestçe dolaşabilecekleri doğal bir ortam sunacaktır. Görevlilerimiz bu alanda günlük olarak mama ve su noktaları oluşturarak hayvanların beslenme ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Ayrıca, doğal yaşam alanında köpeklerin rutin bakım ve tedavileri düzenli olarak gerçekleştirilecektir.

 

Seyhan Belediyesi olarak, kanunlara uygun, şeffaf ve hayvan haklarına saygılı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü kamuoyuna saygıyla duyururuz” şeklinde belirtti. 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: SEYHAN, BELEDİYESİ, GERÇEKLERİ, ÇARPITIYOR,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı