301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
08 Ocak 2026 - Perşembe 18:15 Bu haber 35 kez okundu
 
"Şehit yakını ve gazilerimizin sesini duyun!"
"Şehit yakını ve gazilerimizin sesini duyun!"
SİYASET Haberi


CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te şehit yakınları ve gazilerin üstündeki vergi yükünün hafifletilmesi için iktidara çağrı yaptı

Ayhan Barut'tan vergi çağrısı

"Gelir vergisi kaldırılsın"

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te şehit yakınları ve gazilerin üstündeki vergi yükünün hafifletilmesi için iktidara çağrı yaptı. Toplumdaki artan hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısına dikkat çeken Barut, "Şehit yakınları ve gazilere yönelik bazı sınırlı vergi indirimleri amaca ulaşmıyor. Şehit yakınlarımız ve gazilerimizin üstündeki vergi yükü hafifletilmelidir" dedi.

"AYNI VERGİ YÜKÜNE TABİLER"

Türkiye Cumhuriyeti'nin şehitlerin emanetleri olan yakınları ile gazilere karşı büyük sorumluluk taşıdığını vurgulayan Ayhan Barut, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Şehit yakınları ve gaziler, ülkemizin güvenliği, bağımsızlığı ve milletimizin huzuru uğruna ağır bedeller ödemiştir. Bu, kalıcı ve onurlu düzenlemelerle karşılık bulmalıdır. Ancak kamu kurumlarında istihdam edilen şehit yakınları ve gaziler, diğer kamu çalışanlarıyla aynı vergi yüküne tabi tutulmakta, bu sosyal devlet ilkesiyle örtüşmemektedir" diye konuştu.

"KALDIRILSIN VEYA DÜŞÜRÜLSÜN"

HAlkın tümünün AKP eliyle ağır bir ekonomik kriz yaşadığını, çiftçisinden emeklisine, işçisinden memuruna herkesin hayatının kolaylaştırılması gerektiğine işaret eden Barut, "Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için mevcut uygulamada sağlanan bazı sınırlı vergi indirimleri, artan hayat pahalılığı ve gelir vergisi dilimlerinin hızla yükselmesi nedeniyle amacına ulaşamıyor. Özellikle yıl içerisinde daha yüksek vergi dilimlerine girilmesi, şehit yakını ve gazilerin fiilen daha düşük gelir elde etmelerine neden olmaktadır. Bu anlamda gelir vergisi yükü tamamen kaldırılmalı veya en düşük orana getirilmelidir" şeklinde konuştu. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: "Şehit, yakını, ve, gazilerimizin, sesini, duyun!",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı