301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
17 Şubat 2024 - Cumartesi 21:48 Bu haber 203 kez okundu
 
Nennioğlu; Sağlıkta şiddetin önlenmesi sadece cezaların artırılmasıyla değil, toplumsal duyarlılık olmalı
Nennioğlu; Sağlıkta şiddetin önlenmesi sadece cezaların artırılmasıyla değil, toplumsal duyarlılık olmalı
ASAYİŞ Haberi


Memur-Sen ve Sağlık-sen, Adana'da acil serviste hastası tarafından darp edilen hekim için açıklama yaptı. Açıklamaya, darp edilen Dr. Hüseyin Dedecan’da katıldı ve “Ben şiddet olayının ne ilkiyim ne de sonu olacağım” dedi.

Memur-Sen ve Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu geçtiğimiz günlerde Seyhan Devlet Hastanesi’nde acil serviste hastası tarafından darp edilen hekimle ilgili Seyhan Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya destek amacıyla çok sayıda kişi katıldı.

Gerçekleşen olaya kısaca değinen Başkan Bekir Nennioğlu, “15 Şubat 2024 tarihinde, canla başla sağlık hizmeti veren bir hekim arkadaşımıza kendini acil hasta sanan kişi tarafından fiziksel şiddet uygulanmıştır. Bu olay neticesinde hekimimiz yaralanarak yere düşmüştür” dedi.

Bir bankaya giden insanların saatlerce beklediğinde banka görevlisine saldırılmadığını söyleyen Nennioğlu, “Mahkemeye giden, kapıda akşama kadar sıranın kendisine gelmesini bekliyor, ancak tık yok. Fırından ekmek alırken bile belli sıraya giriyor ve ses yok. Ancak şifa bulmak için geldiği hastanede hekime, hemşireye ve sağlık çalışanına saldırıyor. Bunun sebebini anlamak mümkün değil. Sağlık Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nın ortak çalışması sonucunda sağlıkta şiddet katalog suçları arasına girmiş olmasına rağmen, maalesef alınan önlemler tek başına yeterli görünmemektedir. Sağlıkta şiddetin önlenmesi sadece cezaların artırılmasıyla değil, aynı zamanda toplumsal bir duyarlılık oluşturulmasıyla mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.

Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde toplumsal seferberliğin başlatılması ve okullardan kamu kurumlarına, sivil toplumdan medya organlarına kadar geniş bir yelpazede farkındalık oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Nennioğlu, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Gerekirse, kamu spotu olarak televizyonda ve okullarda haftalık olarak bir saatlik eğitim verilmelidir, ki gelecek nesil sağlık çalışanlarının kıymetini bilsin. Sağlık çalışanlarının karşılaştığı ağır iş yükü ve uzun nöbetler altında ezildiği bir dönemde, pandemi ve deprem gibi olayların etkisiyle artan sorunlarla başa çıkmak için çözüm noktasında acil adımlar atılmalıdır. Bu olaylar sadece bireylerin can güvenliği açısından değil, aynı zamanda sağlık sisteminin sürdürülebilirliği açısından da büyük bir tehdittir. Bu konuda alınacak etkili önlemler, sağlık çalışanlarının mesleklerini sevgi ve şevkle icra edebilmelerini sağlayacak ve toplumun genel sağlığını koruyacaktır. Bu vesileyle, sağlık emekçilerinin can güvenliği için gerekli tedbirlerin hızla alınması ve toplumsal şiddetle mücadelede birlikte hareket edilmesi çağrısında bulunuyoruz. Sağlıkta şiddet konusundaki endişeleriniz, bir toplum olarak karşı karşıya olduğumuz önemli bir sorunu yansıtmaktadır. Bu zorlu süreçte sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal dayanışma ve farkındalık oluşturmak, alınan tedbirleri desteklemek, insan haklarına saygı çerçevesinde önem taşımaktadır.”

Nennioğlu, sağlık çalışanlarının canla başla verdikleri hizmetlerle toplumun sağlığını korumak için çaba sarf ettiğine vurgu yaparak devamında şunları kaydetti:

“Ancak yaşanan şiddet olayları, bu kutsal görevin zorluklarını artırmaktadır. Bu nedenle, güvenli bir çalışma ortamının sağlanması için yapılan çabalar, sadece bir meslek grubunu değil, toplumun genel refahını etkilemektedir. Bu çabalarımız mücadeleye katkıda bulunan herkesin özverisi ve sorumluluğunu yansıtmaktadır. Gelecekte daha güvenli, saygılı ve adil bir sağlık sistemi kurma umudumuzla, yaşanan zorlukların birlikte aşılmasını dileriz. Toplum olarak, sağlık çalışanlarına destek olmak ve şiddetle mücadelede el birliğiyle hareket etmek sorumluluğumuzdur.”

Başkan Nennioğlu, bugün şiddete karşı durarak destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

“BEN ŞİDDET OLAYININ NE İLKİYİM NE DE SONU OLACAĞIM”
Geçtiğimiz günlerde hastası tarafından darp edilen Dr. Hüseyin Dedecan ise yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“’Sağlıkta şiddet son bulmalı’ söyleminiz artık önlem alınması gereken noktasına geldi. Ben şiddet olayının ne ilkiyim ne de sonu olacağım. Tabi umut ederim ki son olurum. Çok değerli bir büyüğüm ve hocam olan Hasan hocamın sözü ile konuşmamı bitirmek istiyorum: Artık ben sizin hocanız değil bir meslektaşınız, bir abiniz olarak konuşuyorum. Yorulacaksınız, zorluklar çekeceksiniz, maalesef istemesek de şiddete maruz kalacaksınız. Size tek öğüdüm sizlere şiddet uygulayan o kötü insanlar yüzünden mesleğinize küsmeyin. Çünkü iyi insanların sizin tedavilerinize ihtiyacı var ve benim bugün nöbetimde bulunmamın sebebi o iyi insanlardır.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Nennioğlu;, Sağlıkta, şiddetin, önlenmesi, sadece, cezaların, artırılmasıyla, değil,, toplumsal, duyarlılık, olmalı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı