301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
16 Nisan 2024 - Salı 10:45 Bu haber 245 kez okundu
 
Doruk 32. yaşını kutladı
Doruk 32. yaşını kutladı
SİYASET Haberi


Doruk Gazetesi 32. Yaşını Özasmaltı restoranda kutladı. Son bir hafta seçim sürecine girilince, haliyle katılım az oldu. Adana Ticaret Borsası Genel Sekreteri Gökhan Öztürk, MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şehmus Uçar, CHP Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, sanatçı ve hayvan dostu Mustafa Fidan Vursavuş, MHP Adana İl Başkan Yardımcısı Mete Palalı, Çukurova Edebiyatçılar Dernek Başkanı ve Adana Haber Postası İmtiyaz Sahibi Halise Tekbaş, Dünya Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği (TUMED) Genel Başkanı Şerafettin Çakmak, Yüreğir Belediyesi Basın Danışmanı Şehmus Baysal, MHP Yüreğir İlçe adına katılan Ceyhan Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Gazeteci Osman Yavuz, Seyhan Belediyesi Basın Danışmanı Hüseyin Arat, Tümed Başkan Yardımcısı Derya Polat ve diğer konuklar katıldı. 
Bayramın ilk günü Doruk gazetesi Sahibi Fatoş Tekbaş, yoğun geçen seçimin ardından  kamuoyunun dikkatle izlediği Ak Parti kurmaylarını il Başkanı Ozan Gülaçtı’yla bayramlaşıp plaketlerini takdim etti. Ak Parti İl Başkanı Ozan Gülaçtı’ya Adana Ak Parti Milletkvekili Faruk Aytek, Faruk Aytek’e de İl Başkanı Ozan Gülaçtı ödüllerini takdim etti.
Ahmet Zenbilci’ye ödülünü Fatoş Tekbaş, Ozan Gülaçtı ve Faruk Aytek takdim etti. Milletvekili Abdullah Doğru’ya da İl Başkanı Ozan Gülaçtı, Aladağ eski SBlediye Başkanı Mustafa Akgedik’e de Milletvekili Faruk Aytek takdim etti. 


Herkes seçim modun da olduğundan, vakit darlığından, bakanlarının birinin gelip diğerinin gitmesi, Adana trafiğinin yoğun olması nedeniyle katılım beklenenin altında oldu. 
Geceye katılamayıp Whatsaap’tan mesaj atarak, gündemin yoğun olduğu gerekçesiyle özürlerini ileten vekil ve siyasiler de vardı.
Doruk gazetesi’nin yaş gününün de çiçek göndererek kutlayanların arasında Adana Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, TÜMED Genel Başkanı Şerafettin Çakmak ve Yüreğir Belediyesi Basın danışmanı Şehmus Baysal da çiçek göndererek 32’nci yaşını kutladı.  
Aileden Doruk gazetesinin ilk muhabirlerinden biri olan mesleğe yeniden dönenen Zeynel Abidin Tekbaş, Rabia Tekbaş Aytaç ve diğer konuklarda, 32’nci yaş pastasını Adana Ticaret Borsası Genel Sekreteri Gökhan Öztürk ile birlikte kesildi.  
Şüphesiz gelecek vaat eden gecenin yıldızı Adana Ticaret Borsası Genel Sekreteri Gökhan Öztürk oldu. Katılımcı konuklarla toplu olarak aile fotoğrafı çekildi. İlk plaket Genel Sekreter T.Gökhan Öztürk’e verildi. 

Adana Ticaret Borsası’nda A’dan Z’ye projesinden, yatırımlarına, sorunların çözümüne velhasıl Başkan Şahin Bilgiç’in arkasındaki güvendiği mevzuatı çok iyi bilen güç olan, Gökhan Öztürk’e Doruk Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fatoş Tekbaş, Yüreğir Belediye Başkan Danışmanı gazeteci Şehmus Baysal ve Adana Haber Postası Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halise Tekbaş olarak verdi. 

Adana Ticaret Borsası Genel Sekreteri T.Gökhan Öztürk yaptığı konuşmasında ; “Borsa olarak her zaman yerel basının yanında yer alıyor ve önem veriyoruz. Adanamızın sesi oluyorlar. İnsanımızın yaşadığı kenti ile ilgili konulardan haberdar olması çok önemli bir durum. Adanamızın Doruk gazetesinin 32. yılı münasebetiyle düzenlenen bu programa katılmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, nice başarılı yayım hayatı diliyorum” diye konuştu.

Adana Ticaret Borsası Genel Sekreteri olarak yapmış olduğu tüm çalışmalar ile üyelerine, paydaşlarına ve Adana ekonomisine sağladığı tüm katkılarından ve bizlere göstermiş olduğu ilgi ve desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Gökhan ÖZTÜRK
Adana Ticaret Borsası 
Genel Sekreteri

***
Adana’nın sevilen sayılan isimlerinden biri olan, siyasetçi kimliği, sanatçı kimliği ve bunun ötesinde öne geçen hayvansever kimliği ile öne çıkan, insan odaklı projelere kafa yoran, meclis üyesiyken yaptığı konuşmalar ile bazı gerçeklere dikkat çekme çabası Mustafa Fidan Vursavuş’a bu ödülü kazandırdı. 
Dünya Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği (TUMED) Genel Başkanı Şerafettin Çakmak, Doruk Gazetesi İmtiyaz sahibi Fatoş Tekbaş birlikte takdim etti. 
***
Plaketini alan Vursavuş yaptığı konuşmada; “Yerel basın olmalıdır. Yerel halkın sesidir, özgürlük ve demokrasinin adıdır yerel basın” diye konuştu.
O bir sanatçı, o bir siyasetçi, o bir merhamet ve sorumluluk sahibi, o bir insan…
Çevre, insan ve dilsiz kullar için verdiği her türlü mücadele için teşekkür ediyoruz.

Mustafa Fidan VURSAVUŞ
Sanatçı, İnsan ve Hayvandostu

***
Gündem adamı, siyaseti çok iyi ve yerinde yapan, tanıdıkça insani yönü ortaya çıkan, bir pamuk kadar yumuşak bir yüreği sahip olduğunu bilmek… Her zaman dersine çok iyi çalıştı. Belediye işleyişini kısaca aynayı yüzlerine tutuğu için, hep sinirleri gerdi. 
MHP Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Şehmus Uçar; “Yerel basın güçtür, sesimiz, kulağımızdır. Halkın sesidir. Onları her zaman desteklemeye devam edeceğiz.” Diye konuştu. 
MHP Seyhan Belediyesi Meclis Üyesine plaketini, MHP Adana il Başkan Yardımcısı Mete Palalı ve Fatoş Tekbaş birlikte verdi. 
***
Meclis Üyeliği boyunca iyi hazırlanıp, başkanları, meclis üyelerini zıplatan, anlattıklarıyla her zaman gündem olan, Seyhan’a sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz.


Şehmus UÇAR 
MHP’li Adana Büyükşehir 
Belediye Meclis Üyesi


PLAKETİNİ ALMAK İÇİN YOĞUN 
ÇALIŞAN DİĞER İSİMLER

Üç dönem Adana Milletvekili olan, yerel yönetim mevzuatını iyi bilen, Ak Parti teşkilatı görevlendirme yaptığı için Türkiye’yi gezen, her daim halkın içinde olduğu için teşekkür ediyoruz.

AHMET ZENBİLCİ
Türkiye Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ve Ak Parti Adana Milletvekili

***
Adana Ak Parti Milletvekili, her gelişinde kendini tarım alanına odaklayan, çiftçileri, üreticileri ziyaret eden, şikayetlerini dinleyen ve bilgi alıp, rapor hazırlayıp, ilgili kurumlara iletip, takipçisi olduğu için Teşekkür Ediyoruz. 


ABDULLAH DOĞRU
Adana Ak Parti milletvekili

***
Mücadeleci yanı, sabrı, teşkilatın verdiği tüm görevleri eksiksiz yerine getiren, Milletvekili olduktan sonra bile Adana’yı bırakmayan, esnafları ve iş yerlerini ziyaret ederek, şikayet ve sorun dinleyen, çözüm odaklı çalıştığı için teşekkür ediyoruz. 

FARUK AYTEK
Adana Ak Parti Milletvekili

***
Milletin ve tabanın adayı, MHP’nin Adana ki rakipsiz ismi, her daim teşkilatın yanında, halkın içinde, tarım, çiftçi, üretici ve esnafların sorununu dinleyen, meclise taşıyıp ilgilileri harekete geçirdiği için 
Teşekkür ediyoruz.

MUHARREM VARLI 
MHP Adana Milletvekili

***
Adana tarihinde bir ilk olan, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak kamuoyunun karşısına çıkan, farkını ortaya koyarak; ‘Bu yarışta bende varım’ diyebildiği ve samimi, sıcak, dost, kadın ve kendi olduğu için, teşekkür ediyoruz.

AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ
İyi Parti Adana Milletvekili ve
İYİ Parti Adana Büyükşehir 
Belediye Başkan Adayı

***
10 yıl Meclis Üyeliği yapan, koltuğunun altında dosyalarla Karalar’ın bütün hizmetlerini mr’nı çeken, belgeleriyle tek tek kanıtlayan, Adana halkını aydınlattığı için teşekkür ediyoruz.


OZAN GÜLAÇTI
Adana Büyükşehir Belediyesi 
AK Parti Grup Başkanvekili


5 yıl boyunca Meclis’te Adana’nın gelişimine, Başkan Karalar’ın icratlerini mercek altına alıp, kamuoyunu bilgilendirip, takipçisi olduğu için teşekkür ediyoruz.

CEMAL DEMİRDAĞ
MHP’li Adana Büyükşehir 
Belediye Meclis Üyesi

***
15 yıldır meclis üyesi olan, her zaman iyi hazırlanan, milim milim tutarsızlıkları anlatan, iyi politika yapan, bütün hizmetleri adım adım takip edip, kamuoyunu bilgilendirdiği için teşekkür ediyoruz. 

VEDAT GÜNDOĞAN
Adana Büyükşehir Belediyesi AK 
Parti Grup Başkanvekili 

***
CHP’li Başkanvekili olarak, her zaman günün anlamına uygun konuşma yapar. Patili dostların, dostlarıdır. Hep nazik ve kibar olmuştur. En stresli, tartışmada bile sükunetini koruyup yatıştırdığı için teşekkür ediyoruz. 

GÜNGÖR GEÇER
Adana Büyükşehir Belediyesi 
Meclis CHP Grup Başkanvekili

***
2 dönem Aladağ Belediye Başkanlığı yaptı. İlçesini sürekli gündemde tutarak, belgesel tadında doğal güzelliklerini ön plana çıkardığı, Aladağ’ın güzelliklerini sergilediği, Adana’da tanınan siyasi bir figür haline gelip, başarılı hizmetlere imza attığı için teşekkür ediyoruz.
 
MUSTAFA AKGEDİK
Aladağ Belediye Başkanı ve Adana 
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili

************

DORUK GAZETESİ ÖNEMLİ 
HABERLERE İMZA ATTI

Doruk Gazetesi 21 Nisan 1992 yılında Kurtulus Mahallesi’nde yayım hayatına atıldı. Müteahhit Mucip Kazma ile yola çıkan Doruk Gazetesi 30 yılda birçok unutulmayacak haberlere imza attı. Yayınları çok ses getirdi.   

TBMM’nin de Doruk gazetesi tartışıldı. Birçok haberi ses getirirken, bugün Adana Büyüksehir Belediyesi ana binasının son şekli, Gazi Bulvarı, Gazipaşa Bulvarı olarak adının değiştirilmesi, Pepsi’nin paslı cam şişeden çıkıp, pet geçişinde imzası olan gazetedir. Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Çalışkan’a; “Bu haberin risk taşıdığını bilmiyor musun” diyerek, masasında duran Doruk Gazetesi’ni işaret etmişti. Doruk her zaman ilkeli, dürüst, bel altı haber yapmayan, halkın haber alma hakkını gözeten, her zaman yayınlarıyla, güçlünün değil, haklının ve mağdurun yanında oldu.
***
Yoğun oldukları için geceye katılamayan Adana AK Parti Milletvekillerinden Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru ve Faruk Aytek’e, Adana Ak Parti İl Başkanı Ozan Gülaçtı’ya ve Eski Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik’e bayramın birinci günü plaketini İl Başkanlığında takdim etti. 
Doruk Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fatoş Tekbaş şunları söyledi. “Bundan tam 32 yıl önce Doruk Gazetesi kuruldu. 1991 yılında kitabım yayımlanmıştı. Kalemimin güçlü olduğunu söyleyen rahmetli Müteahhit Mucip Kazma; “Gel birlikte gazete çıkaralım, sen yaz ve ben finansmanını karşılayayım,” dedi. İlk iki gazetenin finansmanını o karşıladı, sonra yollarımız üçüncü sayıda ayrıldı. Bana bu yolu açan, ülküm, ütopyam olan yazma duygusunu pekiştiren, bundan ekmek yememi sağlayan iyi bir insan olan Mucip Kazma’ya selam ve rahmet olsun.
Adanalı bana hep inandı, çok teklifler aldım, birlikte yürüyelim diyen iş insanları oldu. Hiçbir zaman çok para kazanma hırsım olmadı. Bu gazete 2007 yılında üç ay günlük yayımlandı.
Manşet haberlerimizden unutulmayanlar, Adana’nın bir şehir meydanın olmayışını ilk dile getiren gazete Doruk oldu. 3 ay boyunca Adana Valiliği bu haberi gündemde tuttu. Kentsel dönüşüm çok pahalı olduğu için kaynak bulamadıklarından rafa kaldırmışlardı. 
Yine unutamadığım Vedat Kahyalar’ın; Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Çalışkan’a; “Bu haberin risk taşıdığını bilmiyor musun” diyerek, masasında duran Doruk Gazetesi’ni işaret ettiğini kaydetmişti.


Adana Büyüksehir Belediyesi eklentiler vardı, yaptığı haberle eklentiler yıkıldı ve ana bina ortaya çıkarıldı. Adana’nın ünlü Gazipaşa Bulvarı bir ara Gazi Bulvarı olarak tabelalar asıldı, yayınlarıyla Gazipaşa Bulvarı olarak tekrar değiştirildi. “Binlerce Adanalı dağlara kaçırıldı” haberi TBMM’nde tartışıldı. İnsanlar yıllarca gazlı içeceklerden Pepsi ve Cola cam şişelerde kapaklarında paslı içiyorlardı. Bu pası Hıfzıssıhha’da tahlil yaptırarak, halk sağlığı için tehlikeli olduğunu ispatladı ve cam şişeden pet şişeye geçişine imza attı. Bu sadece hatırlayabildiklerim. Ünlü bir fabrika çalışanlarını mağdur etmiş, tazminatlarını ödememişti, Doruk yayınlarıyla, o insanlar tazminatlarını aldı. Bunun gibi yüzlerce hatırlarda kalan haberlere imza attı. Bu gazete hiçbir zaman onun bunun gazetesi değil, Adanalıların gazetesi oldu. Adana’da siyaset yapan bazı ünlü isimler ve çok sayıda gazeteci arkadaşlarımız bir şekilde yolları Doruk Gazetesi’nde geçti. 
Velhasıl bu gazeteden kimler geldi kimler geçti? Bu yazıyı okuyan gazeteciler, bizde buradan geçtik, bir günde olsa bizde yazdık, diye not düşerlerse 32 yıl daha anlamlı olur.
Fazla söze hacet yok, başta bana hep destek olan kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. 1 milyon kere maşallah. Rabbim her zaman bugünleri göstermeyi nasip etsin. Adına yakışır bir kutlamayı yapmayı çok isterdik, seçime denk geldi. Katılan, katılmayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Doruk, 32., yaşını, kutladı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı