301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Nisan 2024 - Pazar 00:05 Bu haber 197 kez okundu
 
İklim Dostu Çiftliklerden Etkili Stratejiler
İklim Dostu Çiftliklerden Etkili Stratejiler
AKTUALİTE Haberi


Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin, Köy-Koop İzmir ile İtalya’dan Deafal ortaklığında başlattığı İklim Dostu Çiftlikler projesi, yerel ekolojik döngüleri anlamakla birlikte tarımla doğal çevre arasındaki karmaşık ilişkileri bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirmeye odaklanarak iklim değişikliğine uyumda etkili bir strateji ortaya koymayı amaçlıyor.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği; kırsal toplulukların dirençliliğini artırmak, doğal varlıkların ve ekosistemlerin korunmasını sağlamak, bütüncül bir model yaratmak, tarım ve hayvancılık sektörünün iklim değişikliğine uyum kapasitesini artırmak amacıyla İzmir’de İklim Dostu Çiftlikler projesine başladı.

 

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen proje, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı kapsamında destekleniyor. Köy-Koop İzmir ile İtalya’dan Deafal ortaklığında yürütülecek proje, 18 ay sürecek.

 

Benzer Projelerin Geliştirilmesi Hedefleniyor

İklim Dostu Çiftlikler projesi, yerel ekolojik döngüleri anlamakla birlikte tarımla doğal çevre arasındaki karmaşık ilişkileri bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirmeye odaklanarak iklim değişikliğine uyumda etkili bir strateji ortaya koymayı amaçlıyor. Proje süresince çiftçilerin bilgi ve becerilerini geliştirmenin yanı sıra yerel topluluklar ve kooperatifler arasında güçlü bir işbirliği kurulması ve proje kapsamındaki başarılı yerel uygulama deneyimlerinin belgelenerek Türkiye genelinde benzer projelerin geliştirilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.

 

Proje süresince öncelikle yerel paydaşlarla danışma toplantıları yapılarak öncü çiftçi ve çiftlikler seçilecek ve çiftliklerde ekolojik döngülerin ve ekosistem işlevleri incelenecek. İzmir’de iklim değişikliğinin tarıma etkileri ile ilgili paydaşların konuyla ilgili görüşlerini de içeren bir durum analizi raporunun hazırlanmasının ardından, öncü çiftçilere eğitim ve danışmanlık verilecek.

 

Proje kapsamında iklim dostu tarım uygulamalarını destekleyici bir el kitabı hazırlanacak. Ayrıca bölgede kısa gıda tedarik zincirlerini güçlendirecek ve ilgili paydaşların iklim dostu tarım uygulamalarına geçişi kolaylaştırmalarına yardımcı olacak kapasite geliştirme faaliyetleri de gerçekleştirilecek. Faaliyetler web sayfası, tüketici broşürü, webinarlar, videolar ve konuyla ilgili belgelerin Türkçeye çevrilmesi gibi iletişim ve yaygınlaştırma faaliyetleriyle desteklenecek.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: İklim, Dostu, Çiftliklerden, Etkili, Stratejiler,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı