301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
18 Ekim 2023 - Çarşamba 22:20 Bu haber 343 kez okundu
 
Hak-İş Adana İl Başkanı Durna; Gazze’de insanlık bir kez daha öldü!
Hak-İş Adana İl Başkanı Durna; Gazze’de insanlık bir kez daha öldü!
DÜNYA Haberi


Hak-İş İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bekir Hakan Durna önce ki gün İsrail’in Gazze’de ki bir hastaneyi vurarak 500 kişinin ölümüne sebep olması dolayısıyla yaptığı konuşmada; “İsrail orantısız güç kullanıyor, hastaneleri vurarak savaş suçu işliyor. Ölen Filistinli çocukların kanı ellerine bulaşmıştır. 

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yaptığı saldırı utançla tarihe geçmiş, bir insanlık suçudur” diye konuştu. 


Hak-İş İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bekir Hakan Durna İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıyı şiddetle lanetleyip kınadı. İsrail'in Gazze'deki Filistin topraklarındaki hastaneler, ve sivil halkın üzerine bombaları yağdırmaları dahil olmak üzere soykırım yaptığını kaydederek lanetledi. 

Hamas'ın saldırısını fırsat bilip Gazze'yi tamamen işgal etmeyi hedefleyen İsrail'in gerçekleştirdiği saldırıların soykırım boyutuna ulaştığını ifade eden Başkan Durna; İsrail'in, bu saldırılarla insanlık suçu işlemeye devam ettiğini belirterek, El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik bombalı saldırının ilk belirlemelerde en az 500 kişinin yaşamını yitirdiğini ancak her geçen saat bu sayının arttığını açıkladı. Dünya savaşları dahil olmak üzere hiçbir savaşta hastaneler, ambulanslar, sivil halka veya sağlık birimlerinin hedef alınmadığını vurguladı.

İsrail'in sivil yerleşim yerlerini ayrım gözetmeksizin hedef aldığını ve bu saldırıları aralıksız olarak sürdürdüğünü belirten Hak-İş  İl Başkanı Hizmetiş Adana Şube Başkanı Durna; Yaşananları savaş suçu olarak nitelendirdi. İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayarak sivilleri hedef alan saldırılarını asla kabul edemeyeceğini ve şiddetle kınadıklarını dile getirdi.
İsrail’in gözü dönmüştür, çoluk çocuk demeden katletmeye devam ediyor, çocukların kanı ellerine bulaşmıştır dedi. 

Hak-İş İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bekir Hakan Durna; 
İsrail'e seslenerek tüm saldırıları durdurma, yaralılara müdahale için insani yardım koridorunu açma çağrısı yapan Başkan Durna, aynı zamanda tüm dünya ülkelerine İsrail'in bu saldırılarına son verme ve yaptırım uygulama çağrısında bulundu. Gazze'ye acil sağlık, gıda, barınma desteği sağlanması ve yaralıların tedavisi ve nakli için yaşam koridoru açılması gerektiğini belirtti.

İsrail'in Filistin'deki acımasız saldırılarına karşı tepkisiz kalmayacaklarını ve barış için ellerinden gelen her türlü eylemi yapacaklarını vurgulayan Başkan Durna savaşın, bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyleyerek insanlık suçlarına karşı durulması gerektiğini belirtti ve tüm uluslararası kurumları bu insanlık trajedisini durdurmaya çağırarak, batının körleri, sağırları oynayarak, bu duruma sessiz kalmalarını da manidar dedi. Batı’da bir haçlı ruhu dayanışması karşısında, İslam dünyasını da birlik olmaya çağırdı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Hak-İş, Adana, İl, Başkanı, Durna;, Gazze’de, insanlık, bir, kez, daha, öldü!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı