301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Mart 2024 - Perşembe 22:23 Bu haber 152 kez okundu
 
Neler oluyor!
Neler oluyor!
DÜNYA Haberi


Yerel gazetelere neredeyse gün aşırı mültecilerden rekor sayıda ZAYİ başvurusu gerçekleşiyor…

Adana’ya göçle gelen Mültecilerin son günlerde Göç İdaresinden aldıkları geçici koruma kimlik belgelerini kaybettikleri gerekçesiyle verdikleri zayi ilanlarında olağan üstü artış olması dikkat çekti.

 

ONLARCA MÜLTECİ AYNI GÜN KİMLİĞİNİ KAYBETMİŞ!

Resmi olarak 250 bin Mültecinin bulunduğu Adana’da bu mültecilerden bazılarının Göç İdaresince verilen Geçici Koruma Kimliğini kaybettiğini öne sürerek yenisini çıkartmaya çalışması akıllarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

 

RESMİ OLARAK ALINAN BELGELER, KAÇAK GELENLERE Mİ VERİLİYOR?

Sadece bir günde farklı gazetelerde 50’den fazla zayi ilanı verilmiş olması dikkat çekerken, kente gelen mültecilerin Göç İdaresinden aldıkları resmi Geçici Koruma Kimliğini, kaçak yollarla gelen yakınlarına vererek Adana’da kalabilmelerini sağladığı tahmin ediliyor.  Geçici koruma Kimlik bilgilerini yakınlarına veren Mülteciler daha sonra zayi başvurusu yaparak yeni geçici kimlik bilgilerini Göç idaresinden aldıkları öne sürülüyor.

 

YAKINLARININ RESMİ BELGESİNİ ALANLAR BAŞKA KENTLERE Mİ GİDİYOR?

Konu hakkında başta Göç İdaresi olmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü de hassas şekilde inceleme yapıyor. Ancak resmi geçici koruma belgesini alan Mültecilerin belgeyi aldıktan sonra kaçak yollarla başka kentlere gidip gitmediği de bilinmiyor?  Son zamanlarda artış gösteren Mültecilerin Geçici Koruma Kimlik belgesi kayıp ilanlarının hangi nedenle arttığı net olarak bilinmese de konuyla ilgili vatandaşın tedirginliği sürüyor. Konuyla ilgili gerekçenin en kısa sürede ortaya çıkması ya da çıkarılması bekleniyor.

 

RESMİ OLARAK ALINAN BELGELER, KAÇAK GELENLERE Mİ VERİLİYOR?

Son zamanlarda dikkat çekici olarak Adana Yerel Gazetelerinde artış gösteren Geçici Koruma Kimliği kayıp ilanı sayısı “Acaba Resmi yolla gelen Mülteciler kimliklerini kaçak yollarla gelenlere mi veriyor?” sorusunun sorulmasına neden oluyor.

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Neler, oluyor!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı