301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
03 Şubat 2024 - Cumartesi 22:06 Bu haber 187 kez okundu
 
Gökoğlu: Hayvan Hakları Denetleme Birimi kurulmalıdır
Gökoğlu: Hayvan Hakları Denetleme Birimi kurulmalıdır
AKTUALİTE Haberi


Adana’daki sokak hayvanlarının durumu ve bu durumun nasıl daha iyi olabileceğiyle ilgili konuşan Adana Ekoloji Platformu Sözcüsü Yaşar Gökoğlu, “Belediyelerde Hayvan Hakları Denetleme Birimi kurulmalıdır” dedi.
Kış ayları içerisinde bulunduğumuz şu günlerde soğuklar her geçen gün giderek artmaya devam ediyor. Soğuk havalardan insanlar kadar hayvanlar da olumsuz yönde etkileniyor. Çoğunlukla barınacak bir yeri, bir kulübesi olmayan sokak hayvanları, güneşi gördükleri yerde yatarak uyumaya başlıyor. Soğuklardan olumsuz yönde çok fazla etkilenen sokaktaki canlıların hepsi için çözüm bulunamıyor.

Adana Ekoloji Platformu Sözcüsü Yaşar Gökoğlu, sokak hayvanlarının durumu ve sokak hayvanlarıyla ilgili yapılması gerekenlerle ilgili konuştu.

Gökoğlu, insanların dünyanın efendisi olmadığını, doğanın bir parçası ve diğer canlı türleri gibi bir tür olduğunu vurguladı. Bu konuda en büyük sorumluluğun belediyelere düştüğünü belirten

Gökoğlu, sokaktaki canlıların en başta belediyelerin himayesinde olduğunu bildirdi.

GÖKOĞLU: İNSANLAR, KENDİ HAKLARINI SAVUNAMAYAN HAYVANLARIN DA HAKLARINI SAVUNMAKLA YÜKÜMLÜDÜR
Hayvanların da insanlar gibi etraflarında olanları algıladığını, htiğini ve acı çektiğini kaydeden Gökoğlu, “İnsanlar, kendi haklarını savunamayan hayvanların da haklarını savunmakla yükümlüdür. Yerel yönetimler hayvanların doğal yaşamlarına uygun şekilde yaşayabilmeleri için imkanlar yaratmakla yükümlüdür” cümlelerini kullandı.

 

GÖKOĞLU: BELEDİYELERDE “HAYVAN HAKLARI DENETLEME BİRİMİ” KURULMALIDIR
Kent içinde yaşayan hayvanların insanlara bağımlı olduklarını ve insanlarla birlikte yaşamak istediklerini dile getiren Gökoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Onları barınaklarda tecrit etmek doğru çözüm değildir. İnsanların kentleri birlikte paylaştığı sokak hayvanlarının rahat bir şekilde yaşayabilmeleri ortamını yaratmak belediyelerin görevleri arasındadır. Belediyelerde “hayvan hakları denetleme birimi” kurulmalıdır.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Gökoğlu:, Hayvan, Hakları, Denetleme, Birimi, kurulmalıdır, , , , , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı