301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
18 Şubat 2026 - Çarşamba 19:37 Bu haber 39 kez okundu
 
Dr. Müzeyyen Şevkin: “Madencilerimiz için adalet yerini bulmalı”
Dr. Müzeyyen Şevkin: “Madencilerimiz için adalet yerini bulmalı”
SİYASET Haberi


İliç faciasının yıldönümünde adalet çağrısı, ihmaller zincirine karşı sorumluların hesap vermesi çağrısı

ANKARA - CHP Adana Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, Erzincan İliç Çöpler Altın Madeni’nde 2 yıl önce meydana gelen ve 9 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının yıldönümü ile devam eden yargı süreci nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı. Şevkin, facianın üzerinden geçen süreye rağmen sorumluların tam anlamıyla ortaya çıkarılmadığını belirterek, adaletin gecikmemesi gerektiğini vurguladı.

ÜRETİM BASKISINA DİKKAT ÇEKTİ
Fırat Nehri beslenme havzası üzerinde ve fay zonunda maden faaliyetlerine izin verilmesinin ciddi riskler barındırdığını ifade eden Dr. Şevkin, ÇED kapasite artırımına onay verilmesi ve üretim baskısıyla oluşan liç yığını kaymasının facianın temel nedenleri arasında olduğunu dile getirdi. Komisyonda sorumlu kamu görevlilerinin yer almamasını eleştiren Dr. Şevkin, devam eden duruşmaların madenci aileleri ve kamu vicdanı açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

“ARTIK YETER!”
CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin konuşmasında ayrıca, Zonguldak’ta bir özel maden ocağında yaşanan ve iki madencinin yaşamını yitirdiği olaya da değinerek, iş güvenliği ve etkin denetim eksikliğine dikkat çekti. “Artık yeter, daha fazla can kaybı yaşanmasın” diyen Şevkin, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin eksiksiz uygulanması gerektiğini ifade etti.
Hayatını kaybeden tüm madencileri saygıyla anan Dr. Şevkin, ailelerine başsağlığı dileyerek, güvenli çalışma koşulları sağlanana kadar konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Dr., Müzeyyen, Şevkin:, “Madencilerimiz, için, adalet, yerini, bulmalı”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı