301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
30 Nisan 2023 - Pazar 14:17 Bu haber 396 kez okundu
 
Çocuk KöleliğiYasa ve Politika
Çocuk KöleliğiYasa ve Politika
DÜNYA Haberi


ABD Senatosu yasa tasarısı, çocuk işçiliği ihlallerine karşı önlem alınmasını öneriyor

ABD Senatörü Cory Booker, salı günü et paketleme tesislerinde çocuk işçiliğini caydırmayı amaçlayan Çocuk İşçiliği Sömürüsü ve Hesap Verebilirlik Yasasını çıkardı. Tasarı, “ciddi, tekrarlanan veya yaygın” iş kanunu ihlalleri işleyen şirketlerin Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı (USDA) ile beş yıla kadar sözleşme yapmasını engelleyecek.

 

Bu, ABD genelinde sömürü koşullarında çalışan refakatsiz göçmen çocukları ve insan ticareti göstergelerinin göz ardı edildiğini ortaya çıkaran son araştırmaları takip ediyor.

 

USDA, Ulusal Okul Öğle Yemeği Programı ve diğer hükümet programları için önemli bir et ve diğer gıda alıcısıdır.

 

Çocuk işçiliği hala bir sorun

Çocuk işçiliği ABD'de yaygın bir sorun olmaya devam ediyor Şubat 2022'de Reuters, Alabama tavuk fabrikalarında çocuk işçiliğini ortaya çıkardı ve insan kaçakçılarına borçlu refakatsiz Orta Amerikalı göçmenlerin nasıl zorlu fabrika vardiyalarında çalıştıklarını ortaya çıkardı.

 

Kasım 2022'de Çalışma Bakanlığı, ülke çapındaki et işleme tesislerinde düzinelerce çocuğu gece vardiyasında çalıştırdığı için Packers Sanitation Services Inc.'e karşı şikayette bulundu. Bazıları kimyasal yanıklara ve yaralanmalara maruz kaldı.

 

Reuters'in geçen yıl bildirdiğine göre, 12 yaşındaki göçmen çocukların Hyundai ve Kia için araba parçaları ürettikleri de ortaya çıktı. New York Times ve diğer yayın organları tarafından hazırlanan ek raporlar, çeşitli eyaletlerde göçmen çocuk işçiliğini bildirdi.

 

Bill bu zorluğun üstesinden gelmeye çalışıyor

Booker, "Şirketleri iş yasalarını ihlal etmekten ve rekor düzeyde yüksek kar elde etmeye yardımcı olmak için savunmasız çocukları ve işçileri sömürmedeki rollerinden sorumlu tutmalıyız" dedi.

 

Önerilen mevzuat, USDA sözleşmeleri için rekabet eden şirketlerin, taşeronların ihlalleri de dahil olmak üzere üç yıl öncesine dayanan herhangi bir işçi veya işçi güvenliği ihlalini ifşa etmesini gerektirecektir. Ayrıca, ABD Çalışma Bakanı'nın USDA sözleşmeleri için uygun olmayacak ciddi ve tekrarlayan ihlalcilerin yıllık bir listesini derlemesini gerektiriyor.

 

Tasarı, Vermont Senatörü Peter Welch tarafından yönetiliyor ve Temsilciler Meclisi'ndeki eşlik eden zil, Temsilci Greg Casar tarafından yönetiliyor.

 

Bu, ABD fabrikalarındaki reşit olmayan göçmen işçiliğine ilişkin rahatsız edici bulguları ele alan bir dizi Kongre eyleminin sonuncusudur. Reuters, uygulamanın genellikle, büyük işverenlerin fabrika işçilerini işe almak için kaydolduğu geçici personel ajansları gibi taşeronlara dayandığını tespit etti.

 

Çalışma Bakanlığı, bu yılın başlarında, tehlikeli meslekler de dahil olmak üzere, 2018'den bu yana çocuk işçiliği ihlallerinde yaklaşık %70'lik bir artış gördüğünü söyledi. ABD Tarım Bakanı Thomas Vilsack, bu ayın başlarında ABD'nin en büyük et ve tavuk işleme şirketlerine bir mektup göndererek tedarik zincirlerini çocuk işçiliği kanıtı için incelemeye çağırdı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Çocuk, KöleliğiYasa, ve, Politika,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı