301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
08 Mart 2024 - Cuma 22:06 Bu haber 240 kez okundu
 
ÇGC’de 8 Mart etkinliği
ÇGC’de 8 Mart etkinliği
AKTUALİTE Haberi


8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC) etkinlik düzenlendi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili (TGF) ve ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir; katılımlarından dolayı kadın gazetecilere teşekkür etti.

Başkan Esendemir; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınların yılın sadece bir günü değil; her gün hatırlanması gerektiğini, kadınların yaşamımızın vazgeçilmezi olduğunu belirterek, “Kadın güçlüyse aile ve toplum da güçlüdür” dedi.

ÇGC Başkan Yardımcısı Dilek Akın da konuşmasında, “Bu güzel günde davetimize katıldığınız için ÇGC Yönetim Kurulu olarak çok teşekkür ediyoruz. ÇGC Yönetim Kurulu olarak sizleri çok seviyoruz. İyi ki geldiniz… Sadece Dünya Kadınlar Günü’nde değil, aslında yılın her gününde kadının değer görmesi, hatırlanması çok önemli. Çünkü kadın toplumun yapı taşı. Kadınları; hayatın her alanında daha başarılı, daha özgüveni yüksek bireyler olarak görmek bizi mutlu ediyor. Kadın çalışma hayatının her alanında büyük başarılara imza atıyor. Kadın çalışmasa dahi; evde nesiller yetiştiriyor. Ama kadının eğitimli olması çocuklarının da eğitimli olmasını, eğitimli nesiller yetiştirmesini sağlıyor. Kadın derneğinde ilk olarak eğitim aklıma geliyor. Eğitimli kadınlarımızla Türkiye daha iyi noktalara ulaşacaktır. Eğiten, üreten, toplumun yapı taşı olan bütün kadınlarımızın, siz kadın üyelerimizin Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

 

ÇGC Mali Sekreteri Süreyya Uri Aksoy; kadın gazetecilerin haber yazarken cinayetlerde ve kadına şiddette çok detay kullanmadan haber üretmeleri gerektiğini dile getirdi.

Aksoy;  “Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Bu günü daha iyi koşullarda geçirmek isterdik. Gün geçmiyor ki; bir kadının ölüm haberini almayalım, bir kadının şiddete uğramadığı bir gün yaşanmasın. Her gün bir kadının ölüm haberiyle güne başlıyoruz. Adeta bulaşıcı bir hastalık haline geldi. Çünkü bir gün bir bakıyoruz bir kadın bir şekilde öldürülmüş. Ertesi gün aynı şekilde aynı biçimde bir başka kadının öldürüldüğüne tanık oluyoruz. Sanki kopyalanarak yaşanıyor bu olaylar. Bunun için acil önlemler alınması gerekiyor. Yerel Yönetimler Seçimleri yapılacak önümüzdeki günlerde. Kadınlar olarak adayların bu konuda, yerel bazda projeler üretmesini talep ediyoruz. Mahallelerin, sokakların aydınlatılması bile kadın cinayetlerinin oranlarının düşmesinde çok büyük bir etken. Böyle küçük adımlarla bile yol alınabileceğini düşünüyorum. Devlet yetkililerinin de kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusuna önem vermesi, herkesin görev ve sorumluluğunu çok iyi yerine getirmesi gerekiyor. Çünkü herkesin bu konuda vereceği bir şeyler olduğuna inanıyorum. Biz gazetecilerin de bu konuda haberlerimizde, haber dilimizde, yorumlarımızda çok düşünerek, insanları şiddete yönlendirmeye açık olmayan haberleri ön plana çıkararak, cinayetlerde ve şiddette çok detay kullanmadan haberler üreterek, bu konuda biz de üzerimize düşeni yapmamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

ÇGC Tesislerinde yapılan kahvaltının ardından; Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Kocaispir tarafından gönderilen pembe-beyaz karanfil, Çukurova Belediye Başkan Adayı Soner Çetin tarafından gönderilen kırmızı karanfil ve ÇGC Yönetimi tarafından kırmızı güller, kadın gazetecilere dağıtıldı.

Etkinliğe; ÇGC Yönetim Kurulu ve Kadın Gazeteciler katıldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ÇGC’de, 8, Mart, etkinliği,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı