301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
22 Şubat 2024 - Perşembe 17:18 Bu haber 154 kez okundu
 
Balcalı Hastanesi binasında güçlendirme çalışmaları sürüyor
Balcalı Hastanesi binasında güçlendirme çalışmaları sürüyor
AKTUALİTE Haberi


Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi binasındaki güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremler, Adana'da bulunan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi binasını da etkiledi. Depremin ardından yapılan tetkik, tahkik ve performans analizleri sonucunda binanın orta hasarlı olduğu kesinleşen hastanenin bloklarında, güçlendirme çalışmaları başladı.

Hastalara yönelik sağlık hizmeti ise Hematoloji-Onkoloji binası, Yüreğir Devlet Hastanesi yerleşkesi, acil servis, kampüs ve Yüreğir Devlet Hastanesinde belirlenen polikliniklerde kesintisiz olarak sürdü.

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, güçlendirme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Poliklinik binası güçlendirme çalışmasının Mart ayı içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Güçlendirme çalışmaları, temelde çok miktarda su çıkması gibi nedenlerle planlanandan daha uzun sürmüştür. Yanık Merkezi, 4 yoğun bakım ünitesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, radyoloji ve girişimsel radyoloji gibi ünitelerimiz güçlendirilen blokta olup kısa süre sonra hizmete girecektir. Halk Sağlığı binamızın güçlendirilmesi tamamlanmıştır ve son düzenlemeler yapıldıktan sonra 8 Mart’ta teslim alınacaktır. B bloğunun güçlendirme projesi detaylı olarak tamamlanmış olup, yapım ihale süreci devam etmektedir. A bloğunun güçlendirme projesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından henüz teslim edilmemiş olup, süreç yakından takip edilmektedir."

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Balcalı, Hastanesi, binasında, güçlendirme, çalışmaları, sürüyor, , , , , , , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı