301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Kasım 2023 - Salı 20:32 Bu haber 191 kez okundu
 
“Av. TAHİR ELÇİ CİNAYETİ AYDINLATILMALIDIR..”
“Av. TAHİR ELÇİ CİNAYETİ AYDINLATILMALIDIR..”
ASAYİŞ Haberi


Adana Barosu avukatları, Diyarbakır Barosu eski başkanı Av. Tahir Elçi’nin Sur ilçesinde bulunan tarihi Dört Ayaklı Minare’nin önünde katledilişinin 8. Yıldönümünde Adliye önünde cübbeli olarak bir araya geldi.

 

Avukatlar tarafından, “Av. Tahir Elçi’yi katledilişinin 8. Yılında anıyoruz. Failler bulunsun, cezasızlık son bulsun!” pankartı açıldı.

 

Açıklamada, sekiz yıldır faillerin hala tespit edilemediği belirtilerek, “Sorumlular hesap verene, adalet yerini bulana kadar yaşananları unutmayacağız, unutturmayacağız." mesajı verildi.

 

Açıklamaya Adana Barosu Genel Sekreteri Av. İlker Mengü, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Esem Yiğit, Av. İlker Güzel, Av. Nevzat Elçi, Av. Sinem Keskin Tanrısınatapan, İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi Başkanı Av. Yakup Ataş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanları Helin Kaya ve Mehmet Karakış, önceki dönem Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, sivil toplum siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda avukat ve yurttaş katıldı.

 

Açıklamayı Adana Barosu Genel Sekreteri Av. İlker Mengü okudu.

 

“YARGI MERCİLERİ ÜZERİNE DÜŞENİ BUGÜNE KADAR YAPMADI.”

 

Açıklamada, Elçi cinayeti ile ilgili soruşturmanın sürüncemede bırakıldığı, davanın cinayetten 5 yıl sonra açılabildiği, devam eden yargılamada halen bir ilerleme sağlanmadığına dikkat çekildi.

 

Açıklamada, “Tahir Elçi’nin katledilmesinden bu yana 8 yıl geçti. Ancak maalesef ki yargı aşamasında yine büyük bir cezasızlık söz konusu. Uzun bir soruşturmanın sonucunda çok geç açılan bir davada, esası araştırmaktan kaçan bir Mahkeme heyeti ve duruşma tarihleri çok ileri tarihe atılarak davayı zamana yayma çabaları… Yargı mercileri ne yazık ki aradan sekiz yıl geçmiş olmasına rağmen hala üzerine düşeni bugüne kadar yapmadı.” denildi.

 

İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi Başkanı Av. Yakup Ataş, konuşmasında, katledilen insan hakları savunucusu Diyarbakır Barosu eski başkanı Av. Tahir Elçi’yi saygıyla ve özlemle andı. 

 

BASIN AÇIKLAMASI

 

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 tarihinde, bundan tam 8 yıl önce, Diyarbakır İlinin Sur İlçesinde, tarihi Dört Ayaklı Minare’deki tahribatı kamuoyu ile paylaşmak ve kültürel mirasa sahip çıkmak için açıklama yaparken katledildi.

 

Tahir Elçi gerçek bir insan hakları savunucusuydu. Birçok faili meçhul cinayetlerini, yakılan köyleri ve orada yaşanan hak ihlallerini incelemek üzere oluşturulan tüm heyetlerde yer almış bir kişiydi.

 

Tahir Elçi aynı zamanda bir avukattı ve bir avukat olarak birçok faili meçhul cinayetin ve gözaltında kayıp olaylarının aydınlatılması, faillerin bulunması için büyük bir mücadele verdi. Tüm hayatını cezasızlıkla mücadeleye adamış bir avukattı. Bu nedenle uzun bir dönem Diyarbakır Barosu Başkanlığı yaptı.

 

Tahir Elçi’nin katledilmesinden bu yana 8 yıl geçti. Ancak maalesef ki yargı aşamasında yine büyük bir cezasızlık söz konusu. Uzun bir soruşturmanın sonucunda çok geç açılan bir davada, esası araştırmaktan kaçan bir Mahkeme heyeti ve duruşma tarihleri çok ileri tarihe atılarak davayı zamana yayma çabaları… Yargı mercileri ne yazık ki aradan sekiz yıl geçmiş olmasına rağmen hala üzerine düşeni bugüne kadar yapmadı.

 

Bizler Adana Barosu, insan hakları savunucuları ve Tahir Elçi’nin arkadaşları olarak, katledilişinin 8. yıldönümünde Tahir Elçi davasının aydınlatılmasını istiyoruz.

Gerçek failler ortaya çıkarılsın, cezalandırılsın istiyoruz. Bu yolda mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “Av., TAHİR, ELÇİ, CİNAYETİ, , AYDINLATILMALIDIR..”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı