301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
17 Kasım 2023 - Cuma 22:52 Bu haber 204 kez okundu
 
ASİM, İSRAİL’İN HASTANE BOMBALAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ
ASİM, İSRAİL’İN HASTANE BOMBALAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ
DÜNYA Haberi


MAHMUT ERASLAN: "NETENYAHU’NUN ÜLKEMİZE YÖNELİK SÖZLERİ HEZEYANDAN İBARETTİR"

ASİM Başkanı Mahmut Eraslan; "İnsanlığa karşı en büyük suçu işleyen, Gazze’de soykırım uygulayan Siyonist İsrail’i protesto eden, Bebek Katili Natenyahu’nun ülkemize yönelik sözleri büyük bir hezeyanın da dışa vurumudur. İsrail işgal rejimi dünya barışı için en büyük tehdittir" dedi.

50’nin üzerinde STK’nın bir araya gelerek oluşturduğu Adana’nın en büyük sivil toplum kuruluşu Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) İsrail işgal rejiminin Gazze’de Şifa Hastanesi’nin bombalayarak masum insanları katletmesi üzerine bir basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya ASİM bileşenlerinin başkan ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Adana’da bulunan tarihi Ulu Cami önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını ASİM Başkanı Mahmut Eraslan yaptı.

Mazlumlarla katiller arasında bir tavır almak ve durdukları yeri netleştirmek için bir kez daha bir araya geldiklerini vurgulayan Başkan Eraslan; İsrail işgal rejiminin kanun, kural, insanlık tanımaz saldırı ikinci ayına girdi. Gazze’de bombalanmayan hiçbir yer kalmadı. Sivil binalar, hastaneler, ibadethaneler bombalanıyor. Çocuklar, kadınlar, yaralılar ve sağlık çalışanları öldürülüyor. Ambulanslar füzelerle vuruluyor" dedi.

İsrail’in çocuklardan, kadınlardan ve yaşlılardan çok koktuğunu vurgulayan Eraslan bunun nedeninin Filistin’deki insanların topraklarına sahip çıkma arzusu ve şehadet bilinci olduğunu söyledi.

 

İSRAİL KADINLARDAN, ÇOCUKLARDAN VE YAŞLILARDAN KORKUYOR

Mahmut Eraslan açıklamalarına şöyle devam etti;

Siyonizm aşığı Emperyalist Batılı devletler, Kudüs’ün kalbine adeta kanlı bir hançer gibi sapladıkları İsrail’in bütün bu kural tanımaz vahşetine kör, sağır ve dilsiz de değiller. Bilakis, bütün zulümleri görüyorlar, bütün katliamları biliyorlar ve bu vahşete destek de veriyorlar. Bugün Gazze’de 21. yüzyılın en büyük soykırımlarından birisinin gerçekleştirilmesine destek veriyorlar.

Dünyanın en büyük açık hava hapishanesini kurdular, sesini çıkaranı vurdular, her metre karesinde Müslümanın ahı, mazlumların kanı olan Gazze’de ölen sadece masum siviller değil, Gazze’de insanlık ölüyor!

Savaşlar dâhil her dönemde hastaneler saldırılmayan, en korunaklı alanlar olarak kabul görmüştür.  Hatırlayın; Filistin sağlık bakanı kan revan içindeki cesetlerin ortasından basın açıklaması yaptı. İnsanı yaşatmak için çaba gösteren sağlık çalışanının canına kast etmek insanlığı öldürmektir, vicdanlara savaş açmaktır.

İnsan sağlığına hizmet eden kurumların hangi şartlarda, hangi gerekçe ile olursa olsun saldırıya maruz kalması kabul edilemez!

Zaman zaman sözleri sloganlar ve tekbirlerle kesilen ASİM Başkanı Mahmut Eraslan açıklamalarını; "Başta da söylediğimiz gibi; Her şey gelip geçer, geriye sadece tavrımız kalır.

Tavrımız bellidir. Bizler; Peygamberlerimizin bize mirası olan Kudüs’ün özgürlüğünden yanayız. Bizler Mescid-i Aksa’nın bir barış yurdu olarak kalmasından yanayız.

Bizler nehirden denize kadar bağımsız bir Filistin devletinden yanayız.

Filistin’i işgal eden, on binlerce kişiyi katleden, milyonlarca kişiyi sürgün eden, Mescid-i Aksa’ya defalarca alçakça saldırılar düzenleyenler bilmelidir ki; Filistin halkının işgal güçlerinin katliam ve soykırımlarına karşı kendilerini savunma hakkı meşrudur ve sorgulanamaz" diyerek sürdürdü.


NETENYAHU’NUN TÜRKİYE’YE YÖNELİK SÖZLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

İnsanlığa karşı en büyük suçu işleyen, Gazze’de soykırım uygulayan Siyonist İsrail’İn sözde Başbakanı, Bebek Katili Natenyahu’nun ülkemize yönelik sözlerinin büyük bir hezeyanın da dışa vurumu olduğunu ifade eden Mahmut Eraslan açıklamalarını şöyle tamamladı;
 

"İsrail işgal rejimi dünya barışı için en büyük tehdittir. İsrail, insan haklarının bittiği yerdir.  Hiçbir zulüm ilelebet payidar kalamaz. Şunu biliyoruz ki bu zulümler de bir gün bitecek ve işgal tarihin çöplüğünde yerini alacaktır.

Bombalar altında bile “Filistin vatanımız hiçbir yere gitmiyoruz” diyen yiğitler, "İki çocuğum var. İkisi de Aksa’ya feda olsun” diyen kadınlar, boyunlarında yıkılmış evlerinin anahtarını taşıyan yaşlılar bu zulmün sonunu getirecek.

Şuna gönülden inanıyoruz;

Dünyanın sabır taşları çatlayacak
Ve zulmün defteri bir bir dürülecek.
Bugün olmazsa yarın bir gün mutlaka

Allah’ın izniyle zafer inananların olacak.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünya milletlerini zulme karşı çıkmaya ve mazlum Filistin halkının yanında durmaya çağırıyorum."

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ASİM,, İSRAİL’İN, HASTANE, BOMBALAMASINA, TEPKİ, GÖSTERDİ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı