301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
20 Ekim 2023 - Cuma 22:16 Bu haber 287 kez okundu
 
Adana’nın sivil toplum kuruluşlarından Filistin’e destek
Adana’nın sivil toplum kuruluşlarından Filistin’e destek
DÜNYA Haberi


Bilgiç, ‘’Tüm dünyaya bu vahşet ve katliamların son bulması için acilen çaba göstermeleri çağrısında bulunuyoruz.’’

Adana iş dünyasının önemli isimleri, bugün Sabancı Merkez Cami'de kılınan cuma namazı sonrası bir araya gelerek, İsrail’in Filistinli sivilleri hedef alan saldırılarına tepki gösterdi. Yöneticiler ve üyeler, cuma namazı sonrası gerçekleştirdikleri basın açıklamasında, Filistinli sivillerin hayatını kaybettiği saldırılarda yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek saldırıları kınadı. 


Filistinli çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve siviller hedef alınmış, vahşice katliamlar yapılmıştır

Yapılan ortak basın açıklamasında konuşan Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Haksız saldırılardan derin endişe ve üzüntü duyuyoruz. Bu vahşet ve katliamlar, insan haklarına, uluslararası hukuka açık bir şekilde meydan okumadır. Son günlerde yaşanan ve şiddeti artarak devam eden saldırılarda Filistinli bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve siviller hedef alınmış, vahşice katliamlar yapılmıştır. Bu durum hiç kimse için kabul edilemez ve dünya kamuoyu tarafından kesin bir şekilde lanetlenmeli ve kınanmalıdır. Çünkü savaşların kazananı olmaz” dedi.

Tüm dünya katliamın son bulması için çaba göstermeli

Sivillerin korunması için çaba gösterilmesine değinen Başkan Bilgiç “Filistin’in kendi topraklarında hür ve bağımsız olarak yaşaması için barışçıl bir çözümün geliştirilmesini bu vahşet ve katliamların bir an önce son bulmasını bekliyoruz. Sivillerin korunması uluslararası hukukun temel bir ilkesidir ve her türlü şiddetten kaçınılmalıdır. Tüm dünyaya bu vahşet ve katliamların son bulması için acilen çaba göstermeleri çağrısında bulunuyoruz. ‘’ifadelerinde bulundu.


Adana’nın sivil toplum kuruluşları olarak sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz

Adana’nın önemli sivil toplum kuruluşları olarak yaşanan bu saldırıya sessiz kalmayacaklarını belirten Bilgiç ‘’İnsan haklarına saygı ve barışçıl bir çözüm bulunana kadar, Adananın sivil toplum kuruluşları olarak bu tür olayları şiddetle kınamaya ve sesimizi hiç durmadan yükseltmeye devam edeceğiz. Mazlumların, aklın ve barışın sesi ve savunucusu olduğumuzu tüm dünyaya birlikte göstereceğiz. Bir kez daha Katil İsrail’in Gazze’de sivilleri hedef alan saldırılarını, katliamlarını şiddetle kınıyor, lanetliyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralananlara acil şifalar diliyoruz.” diye konuştu.

 

Adana’nın Sivil Toplum Kuruluşlarından ortak basın açıklaması

Yapılan ortak basın açıklamasında Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Ak Parti İl Başkanı Ozan Gülaçtı ve Adana’nın önemli Sivil Toplum Kuruluşları ‘’Adana Ticaret Borsası, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Organize Sanayi Bölgesi, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Seyhan Ziraat Odası, Yüreğir Ziraat Odası, Sarıçam Ziraat Odası, Adana Çiftçiler Birliği, Türk Kızılayı, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Memur Sendikaları Konfederasyonları, Türkiye Kamu-Sen, Hak-İş Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Doğu Akdeniz Müteahhit Birlikleri Federasyonu, Çukurova Genç İş adamları Derneği, Adana Sanayici İş adamları Derneği, Adana Genç İş İnsanları Derneği, Adana Anadolu Aslanları İş adamları Derneği, Adana Müstakil Sanayici İş adamları Derneği ve İHH Adana Şubesi ‘’ gibi önemli kurumlar Filistin’e destek vermek için bir araya geldi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana’nın, sivil, toplum, kuruluşlarından, Filistin’e, destek,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı