301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Kasım 2023 - Çarşamba 22:13 Bu haber 224 kez okundu
 
Adana’da “Filistin Nöbeti” başlatıldı
Adana’da “Filistin Nöbeti” başlatıldı
DÜNYA Haberi


Memur-Sen Adana İl Başkanlığı öncülüğünde “Filistin Halkı İle Dayanışma Platformu” kuruldu.  Bu platformda her gün 11.30-13.30 saatleri arasında sendikalar ve STK’lar tarafından “Filistin Nöbeti” adı altında nöbet tutacak.

Memur-Sen Adana İl Başkanlığı öncülüğünde kurulan “Filistin Halkı İle Dayanışma Platformu” İstasyon Meydanı’nda nöbet çadırı kurdu. Filistin Nöbeti temalı çadırda her gün bir sivil toplum kuruluşu yer alacak ve nöbet tutacak. Savaş bitene masum Filistin halkının özgürlüğüne kavuşana kadar nöbet tutulmaya devam edilecek. Filistin Nöbet çadırında ayrıca katılımcılar tarafından Filistin’e destek hatıra defteri tutulacak. Bu deftere gelenler imza atıp düşüncelerini başlayacak. En son bu defter Filistinlilere gönderilecek.

ÇADIR KURULDU

İlk nöbeti Memur Sen Adana İl Temsilciliği kurulan çadırda tutmaya başladı. Kamuoyuna Filistin Halkı İle Dayanışma Platformu ve Filistin Nöbeti ile açıklama yapan Memur Sen Adana İl Temsilcisi Bekir Nennioğlu, Mescid-i Aksa için, Kudüs için, bombardıman altındaki Gazze için bir araya geldiklerini belirterek, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa için, Kudüs için, bombardıman altındaki Gazze için buradayız. Ülke genelinde Siyonist İsrail’in yaptığı soykırımı lanetlemek, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek Ağzında bir damla su ile Hz.İbrahim’e su taşıyan karınca misali zalimlere karşı tarafımızı belli etmek için buradayız” dedi. 

 

NENNİOĞLU: FİLİSTİN HALKI İÇİN ALANLARDAYIZ

Vurulan, yıkılan hastanelerdeki bebekler için, şehit olan Filistin halkı için alanlarda olduklarını kaydeden Nennioğlu, “Gözü yaşlı analar, bağrı yanık babalar için, süt kokulu bebekler için, vicdanların sesi olmak için buradayız. Kana doymayan, işgalci, katil, Siyonist İsrail’i lanetlemek, mazlum Filistin halkının haklı davasına destek vermek için buradayız. Sendika ve STK temsilcileri siyasi partilerin tüm temsilcileri ve kıymetli katılımcılar. Terörist İsrail kana doymuyor. Gazze’de savaş suçu işlenmektedir. Gazze’de katil İsrail tarafından soykırım yapılmaktadır. Gazze’de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte. Hastaneler, okullar, camiler bombalanmakta” diye konuştu.

Adana’da “Filistin Nöbeti” başlatıldı 2

İKİYÜZLÜ BATI UYGARLIĞI, GAZZE’DE BAŞINI KUMA GÖMMÜŞTÜR

Memur-Sen olarak yaşanan bu vahşete kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını aktaran Nennioğlu, “Bu soykırımı görmezden gelmemiz imkansızdır. Sivil ve masum insanlara yönelik saldırıları nefretle kınıyor, hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyor, yaralılara şifalar temenni ediyoruz. Uluslararası toplum, medeni Avrupa, Gazze’deki soykırımı film izler gibi izlemektedir. İkiyüzlü batı uygarlığı, Gazze’de başını kuma gömmüştür. İki yüzlü batı bu vahşeti görmemektedir. İnsan Hakları Örgütleri üç maymunu oynamaktadır. Yazıklar olsun bu vahşeti görmeyenlere. Yazıklar olsun hastanelerin bombalanmasına göz yumanlara. Yazıklar olsun riyakarlık yaparak İsrail’e arka çıkanlara” şeklinde konuştu.

PARÇALANAN BEBEK BEDENLERİ YÜREKLERİMİZİ DAĞLIYOR

Parçalanan bebek bedenlerinin yürekleri dağladığına dikkat çeken Nennioğlu, “Gazze’de insanlık, dünyanın gözleri önünde katlediliyor. Parçalanan bebek bedenleri yüreklerimizi dağlıyor. Evladının cenazesini, bacağına yazdığı yazı ile bulan babanın acısı ciğerimizi yakıyor. Katledilen annesini saçından teşhis eden kız çocuğunun feryadı içimizi acıtıyor.  Gazze’de şu anda, sivil binalar bombalanıyor. Hastaneler bombalanıyor. İbadethaneler bombalanıyor. Çocuklar öldürülüyor. Kadınlar öldürülüyor. Tüm devletler ve uluslararası kuruluşlar bir an önce Gazze’de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermelidir” ifadelerini kullandı.

Pozantı'da kültür evlerinin açılışı yapıldı
Pozantı'da kültür evlerinin açılışı yapıldı
MEHMET AKİF İNAN’IN KUDÜS ŞİİRİNDE BAHSETTİĞİ GİBİ, UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

Nennioğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

“İsrail makamları, insanlığa karşı işlenen suçlara, savaş ve saldırı suçlarına bakan Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalıdır. Ey Siyonist İsrail, ey işbirlikçi ABD, bu firavunluğunuza karşın, Elbet bir Musa çıkar, saltanatınızı yıkar. Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde, bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu, varıp eşiğine alnımı koydum, sanki bir yer altı nehr çağlıyordu. Gözlerim yollarda bekler dururum.

Nerde kardeşlerim diyordu bir ses. İlk Kıblesi benim ulu Nebi’nin, unuttu mu bunu acaba herkes.

Kurucumuz Mehmet Akif İnan’ın Kudüs şiirinde bahsettiği gibi, unutmadık, unutturmayacağız.

İSRAİL SOYKIRIMCI BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Biz, Filistin’in haklı davasının yanındayız. Çünkü biz, insanız. Ve insanlık, adaleti tutup kaldıracak. Zalimden hesap soracak. Onun için zulümden korkmayacağız. Onun için bir kere daha haykırıyoruz. İsrail soykırımcı bir terör örgütüdür. Filistin halkı ile dayanışma platformu olarak zulme karşı Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir. Bizler platform olarak zulüm bitinceye kadar sesimizi duyurmak Filistin halkına destek olmak için buradayız.”

Konuşmanın ardından Kur’an Tilaveti gerçekleşti. Filistin’de hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana’da, “Filistin, Nöbeti”, başlatıldı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı