301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
23 Ağustos 2022 - Salı 22:11 Bu haber 286 kez okundu
 
Orman yangınları için ORKUT timleri geliyor
Orman yangınları için ORKUT timleri geliyor
AKTUALİTE Haberi


Ormanlarda çalışmalarını sürdürmek üzere Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman Arama Kurtarma Timi (ORKUT) timleri kuruldu.

Kurulan bu timler eğitimlerinin tamamlamalarının ardından orman yangınlarında ulaşılması zor bölgelere ilk müdahalede aktif rol oynayacak.

​Orman Genel Müdürlüğü tarafından Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nde kurulan Orman Arama Kurtarma Timi (ORKUT) 6 haftalık eğitiminin 2.ci etabını tamamladı. Toplam 12 kişiden oluşan Orman Arama Kurtarma Timi’nin başında bir işletme şefi bulunuyor. Orman yangınları esnasında ihtiyaç duyulacak arama kurtarma faaliyetlerinde bulunacak tim, ayrıca sel, deprem, heyelan gibi afetlerde de görev yapacak.

Adana AFAD İl Müdürlüğü tarafından Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünde gerçekleştirilen eğitimlerde ORKUT ekibine, Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi ile ilk yardım temel bilgileri, hasta ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanama, yaralanma, bilinç bozuklukları vb. konularda teorik eğitimlerin yanında uygulama ve pratiklik eğitimleri de verildi.

Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Adana Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde kurulan ORKUT ekibinin ihtiyaç halinde orman yangınlarında ulaşılması zor bölgelere ilk müdahalede aktif rol oynayacağını söyledi. Yılmaz, “ORKUT, zorlu arazi şartlarında gerek yangına müdahale, gerekse kurtarma operasyonlarını gerçekleştirebilecek eğitim ve beceriye sahip. Adana Orman Bölge Müdürlüğü olarak eğitim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekibimiz yangınla mücadelenin yanında tüm ormancılık faaliyetlerimizde de görevler üstleniyor” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Orman, yangınları, için, ORKUT, timleri, geliyor,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı