301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
23 Ağustos 2022 - Salı 22:37 Bu haber 258 kez okundu
 
Kılıç; “Kurumsallaşmaya ödün vermeden devam edeceğiz”
Kılıç; “Kurumsallaşmaya ödün vermeden devam edeceğiz”
SPOR Haberi


Burdur’da sezon öncesi Hakem ve Gözlemci Semineri’nde 250 katılımcı yer aldı. Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç; Hakem ve Gözlemcileri hentboldeki son gelişmeler ve yeni oyun kurallarıyla ilgili olarak bilgilendirdiklerini söyledi.

Hentbol Federasyonu tarafından yeni sezon öncesi 18/21 Ağustos 2022 tarihleri arasında Burdur’da Hakem ve Gözlemci Semineri gerçekleştirildi. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kampüsü’nde yapılan seminere 250’yi aşkın hakem ve gözlemci katıldı.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Hakan Küçükyılmaz, Üyeler Kamil Dikici, Rifat Bala, Ziya Davaslıgil, Ayberk Dilmen ve Ali Şahin’in yanı sıra EHF Lektörü Zigmars Sondors kural değişiklikleri, hakem psikolojisi ve hakem teknikleri hakkında tecrübelerini hakem ve gözlemcilerle paylaştı.

Etkinlikte konuşan Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç; hakem ve gözlemcilerin eğitimlerinin önemine dikkat çekerek; “Hentbolün gelişmesi ve tabana yaygınlaştırılmasında hakem ve gözlemcilerin ve hentbolün diğer paydaşlarının önemi büyük.  Hedefimiz; Türk hakem ve gözlemcilerinin uluslararası alanda daha fazla görev almasıdır” dedi.

Gelecekten umutlu olduğunu, ekip çalışmasına önem verdiğini ifade eden Kılıç; “Başta kulüplerimiz olmak üzere Milli Takım, hakem ve gözlemciler uyum içerisinde iyi bir sezon geçirilmesi için çaba gösteriyoruz. Hentbolün içinden gelen ve milli formayı giyen biri olarak; sorunları yakından biliyorum. Bunları ekip çalışmasıyla çözeceğimize inanıyorum. Her şeyden önce kurumsallaşmadan ödün vermeyeceğiz. Hentbol paydaşlarının en az sorunla karşı karşıya kalması ve şartlarınızın en üst seviyede olmasını istiyorum. Bu konuda hakem ve gözlemcilerin her zaman arkasında olacağız. Hepinizi önemli ve zorlu bir sezon bekliyor” diye konuştu.

KILIÇ; “SİZLERE GÜVENİYORUM”

Kılıç; hakem ve gözlemcilerin ücretleri konusunda iyileştirmeler yaptıklarını, ancak bunun yeterli olmadığını, sponsor sayısını artırmak için çaba gösterdiğini belirterek; “ Gerek geçmişten gelen gerek mevcut sezonda yaşayacağımız problemler olabilir. Sizlerden en büyük isteğim, hiçbir şekilde bu sorunların etkisi etkisinde kalmamanız. Bir sonraki maçımıza aynı objektiflikle, sıfır ön yargı ile çıkmanız olacaktır. Bu beni fazlasıyla mutlu edecektir. Bu konuda sizlere güveniyorum ve sonuna kadar arkanızda olduğumu bildirmek istiyorum. Zor bir sezon olacak. Bu zor sezonda gerek saha içerisinde gerek saha dışında; duruşunuzla, davranışınızla, kararlarınızla, kurumsallıktan ödün vermeden keyifle geçireceğimiz, sağlıkla geçireceğimiz, başarılarla geçireceğimiz yeni bir sezon olmasını diliyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Görevlisi, gözlemci Mehmet Şimşek’e organizasyona katkılarından dolayı teşekkür edildi.

DİĞER TARAFTAN BAKINCA PANELİ!

Toplantıda moderatörlüğünü Ayberk Dilmen’in yaptığı “Diğer taraftan bakınca” panelinde konuşan; eski Milli sporcular Esra Gündar, Gonca Nahcıvanlı, Sibel Bozkurt, Can Çelebi, sporculuk dönemlerinde yaşadıkları sorunları ve olayları açık yüreklilikle anlatarak, hakem ve gözlemcilerin zor bir görev üstlendiklerini, bu nedenle eğitimin çok önemli olduğunu, bu seminerlerin sayısının artırılmasını istediklerini dile getirdiler.

Seminerde hakemler atletik testin yanı sıra gözlemcilerle birlikte 3 kez yazılı sınava tabi tutuldu. Ayrıca; hakem ve gözlemcilere katılım belgesi dağıtıldı. Türkiye genelinde olduğu gibi; Adana’dan da seminere hakem ve gözlemciler katıldı.

BEBEKLERİYLE SEMİNERE GELEN HAKEMLER İLGİ ODAĞI OLDU

Burdur’daki seminere gelen ve 10 yıllık klasman hakemi olan Özlem Yücel Çağlar ve 2 yaşındaki bebeği Azra Öykü Çağlar ile ayrıca 12 yıllık klasman hakemi olan Suna Altıparmak, 5 aylık bebeği Alptuğ Altıparmak seminere katılanların ilgi odağı oldu.

Suna Altıparmak’ın eşi Ahmet Altıparmak aday hakem kursuna girerek, eşiyle birlikte hentbol ailesine katıldı.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kılıç;, “Kurumsallaşmaya, ödün, vermeden, devam, edeceğiz”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı