301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
16 Ekim 2022 - Pazar 19:34 Bu haber 303 kez okundu
 
Her Çarşamba farklı konu ve konuklar ÇÜTAM’da
Her Çarşamba farklı konu ve konuklar ÇÜTAM’da
EĞİTİM Haberi


Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi (ÇÜTAM) Kültür Evi konferanslarının bu yılkı yeni dönem konuşmaları başladı. Her Çarşamba farklı konu ve konukları ÇÜTAM katılımcılarıyla buluşturan konferanslar dizinin ilk konuğu Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duygu Saban oldu.
 

Prof. Dr. Saban, “Düziçi Köy Enstitüsünü Yeniden Kazanmak” başlıklı konuşmasıyla ÇÜTAM katılımcılarıyla bir araya geldi. Prof. Dr. Saban, Köy Enstitülerinin özelliklerinden, mevcut durumlarından, Düziçi Köy Enstitüsünün yerleşkesinden ve kültürel miras konusundan söz etti.

“Düziçi Köy Enstitüsünü Yeniden Kazanmak”

Konuşmasında, Köy Enstitülerinin özelliklerinden ve kalkınmadan da söz eden Prof. Dr. Saban, Enstitülerin amacının, “ilköğretimin yurt çapında yaygınlaştırılması için köyden seçilecek çocukların kısa zamanda yerleştirilip köy koşullarına uyumlu eğitmenler olarak yine köylerde görevlendirilmeleri” olduğunu söyledi.

Köy Enstitülerine yönelik çıkarılan kanunlardan da bahseden konuşmacı, 3803 sayısı Köy Enstitüleri Kanunu doğrultusunda açılan “Enstitülerin Tasarımı Ulusal Yarışması”nın şartnamesinden ve enstitülerin tasarımını anlattı. Konuşma sonunda katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Prof. Duygu Saban’a katkı ve katılımlarından dolayı Merkez Müdürü Prof. Dr. Deniz Abik tarafından plaket takdim edildi. (Haber Merkezi)

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Her, Çarşamba, farklı, konu, ve, konuklar, ÇÜTAM’da,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı