301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
10 Kasım 2022 - Perşembe 22:31 Bu haber 258 kez okundu
 
Çukurova Üniversitesi Ata’sını andı
Çukurova Üniversitesi Ata’sını andı
EĞİTİM Haberi


Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yıl dönümü nedeniyle Çukurova Üniversitesinde anma töreni düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Bize emanet edilen Cumhuriyetimizi ilelebet yaşamak, yaşatmak, geliştirmek, güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıldönümü nedeniyle Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Adana Valiliği himayelerinde sabah Atatürk Anıtı’nda, ardından da Şehit Yunus Uğur Ortaokulu’nda düzenlenen çelenk sunma ve anma törenine katıldı.

Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Çukurova Üniversitesindeki anma töreni ise, kampüs içerisinde bulunan Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. Törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Neslihan Boyan, Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manevi Huzurunda Saygı Duruşunda Bulunuldu

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz’ın kampüsteki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakması ile başlayan törende saatler 09:05’i gösterdiğinde Çukurova Üniversitesi mensupları Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunup ardından İstiklal Marşı okudu.

Çukurova Üniversitesindeki anma etkinlikleri kapsamında öğleden sonra da “21. Yüzyılda Hukuk Devleti” başlıklı uluslararası konferans düzenlendi. Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Adana Barosu işbirliği ile düzenlenen; yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli üniversitelerden bilim insanlarının katıldığı konferansın açılış konuşmasını Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel yaptı.

Prof. Dr. Tuncel: “Atatürk İlke ve İnkılapları, Bilimin Işığıyla Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Edecek.”

“Yüreklerimizin sızladığı bu 10 Kasım gününde bu kadar önemli bir konu ve konferansa ev sahipliği yapmak çok anlamlı” diyen Prof. Dr. Tuncel, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk hem Türk milletinin kalbinde asla silinmeyecek yerini almış, hem de bütün dünya milletleri üzerinde önemli bir etki yaratmıştır. Cumhuriyetimiz 100. yılına yaklaşırken Atatürk ilke ve inkılapları, bilimin ışığıyla yolumuzu aydınlatmaya devam edecek. ”dedi.

Atatürk'ün "en büyük eserim" dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük ve en kıymetli eser olduğunu aktaran Prof. Dr. Tuncel, “Büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ne yapsak hakkını ödeyemeyiz. Ruhu şad olsun. Ona sonsuza kadar müteşekkiriz. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Çukurova, Üniversitesi, Ata’sını, andı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı