301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
27 Şubat 2023 - Pazartesi 21:44 Bu haber 418 kez okundu
 
ÇALIŞKAN; NECMETTİN ERBAKAN’IN VEFAT YILDÖNÜMÜNDE RAHMETLE ANIYORUZ
ÇALIŞKAN; NECMETTİN ERBAKAN’IN VEFAT YILDÖNÜMÜNDE RAHMETLE ANIYORUZ
AKTUALİTE Haberi


ASKON BAŞKANI ÇALIŞKAN, NECMETTİN ERBAKAN’IN VEFAT YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYIMLADI.

Merhum Eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, bütün insanlığın kurtuluşunun ancak İslâm dini ile mümkün olduğunu her platformda, herkesin anlayacağı dilde, hikmetle ve aşağılık kompleksine kapılmadan anlatıyordu. İslâm’ın Allah yapısı son Hak din olduğundan ve mükemmeliyetinden, İslâm dinine hiçbir şeyin eklenemeyeceğinden ve O’ndan hiçbir şeyin de çıkarılamayacağından bahsediyordu.

Hak nizamı kurmak ve yürütmek için bütün gücümüzle çalışmak zorunda olduğumuzu anlatırken aynı zamanda hep birlikte ve teşkilatlı bir şekilde çalışacağız, diyordu. İlk defa İslâm’ın özü olan cihat ibadetinden bahseden kişiydi Erbakan Hoca, hem de bir makine mühendisi olarak. Cihat ibadetini en büyük ve en önemli ibadet olarak anlatırken tarifini ve tanımını da yapmayı atlamamıştı. Çünkü tarif ve tanımı bilinmeyen bir ibadetin gerçekleşmesi söz konusu olamazdı. Hiçbir şeyi ezbere yapmayan Erbakan Hoca cihadı da ezbere yapmamıştı. Akıl, mantık, ikna ve hikmet üzere cihat ediyordu. Atalarımız “Kalem kılıçtan üstündür.” hakikatini lisanen ifade etmiş, O ise bunu hal diliyle göstermişti. Merhum Mehmet Akif “Asım’ın nesli” demiş, o ise Asım’ın neslini inşa etmişti. Merhum Necip Fazıl “bir gençlik” demiş, o ise milyonlarca genç yetiştirmişti. Erbakan Hoca tarihe, okuyan, araştıran, düşünen ve aynı zamanda yaşayan bir adam olarak geçti. Yaptıklarıyla ve gelecek tahayyülleriyle birçok siyasetçi yetiştirmiş ve rol model olarak Türk siyasî hayatında gerçek bir lider olarak anılmıştır.

Rahmetli Erbakan, fikirleriyle pek çok İslamî hareketi de derinden etkilemiştir. İslam coğrafyasının içinde bulunduğu durum dikkate alındığında O’nun bu çabaları daha da önem kazanmaktadır. Ümmet olma şuuruyla yüzünü hep İslam ülkelerine çevirmiş ve neticede post-modern darbelere maruz kalmış ve bedel ödemiştir. Siyasî yasaklı hale gelen Erbakan, mücadelesini hiçbir zaman bırakmamıştır. Son nefesine kadar hep ümmet için çalışmıştır. 27 Şubat 2011 yılında Hakk’a yürüyen rahmetli Erbakan Hocamız’ı, Onikinci vefat sene-i devriyesinde hayırla ya’d eder, bu vesileyle kendisine Allah’tan rahmet dilerim.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ÇALIŞKAN;, NECMETTİN, ERBAKAN’IN, VEFAT, YILDÖNÜMÜNDE, RAHMETLE, ANIYORUZ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı