301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Nisan 2024 - Pazar 00:02 Bu haber 247 kez okundu
 
Banksy’nin Hedefinde Doğayı Katleden İnsanlık Var
Banksy’nin Hedefinde Doğayı Katleden İnsanlık Var
KÜLTÜR SANAT Haberi


Sokak sanatçısı Banksy, Londra’daki Finsbury Park yakınlarında yaptığı çalışma ile kent sakinlerini doğayla ilişkilerini sorgulamaya davet etti. Ölmeye yüz tutmuş bir kiraz ağacının arkasındaki duvarı yaprakları taklit eden bir teknikle yeşile boyayan sanatçı, çalışmanın sol alt köşesine ise boyayı yangın söndürücü tüple püskürten bir insan figürü yerleştirdi.

Sokak sanatçısı Banksy, kent yaşayanlarını doğa ile kurdukları ilişkiyi sorgulamaya davet eden bir çalışma yaptı. Banksy son çalışmasında, Londra’nın kuzeyindeki bir konut duvarı ile kurumaya yüz tutmuş bir kiraz ağacından yararlandı.

 

Sanatçı, Finsbury Park yakınlarında ölmeye yüz tutmuş kiraz ağacının arkasındaki konut duvarını yaprakları taklit eden bir teknikle yeşile boyadı. Böylelikle dalları kurumuş ağaca yapay da olsa canlılık kazandırdı. Çalışmanın sol alt köşesine ise boyayı yangın söndürücü tüple püskürten bir insan figürü yerleştirdi. Çalışmaya insan figürünün püskürttüğü yeşil boyayla birlikte bakıldığında ölmek üzere olan ağacın yapraklanmış ve yeşillenmiş olduğu görülüyor. Banksy’nin figürü yerleştirmedeki amacı “doğayı korumak için harekete geçmenin aciliyeti”ni vurgulama isteği olarak değerlendirildi.

 

“Doğa Mücadele Ediyor”

BBC Radio 4’te The Banksy Story adlı bir program hazırlayan James Peak, çalışmayla ilgili olarak “Mesaj açık: Doğa mücadele ediyor ve yeniden yeşermesine yardımcı olmak bizim elimizde” dedi.

 

Konuşmasında canlanmış gibi görünen ağacın aslında son derece yapay bir görünüm kazandığına dikkat çeken Peak, “Bahar gelince bu ağacın yaprak vermesi gerekirdi ama Banksy buradan geçerken ağacın ne kadar sefil göründüğünü düşünmüş olmalı” şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

Öte yandan Banksy’nin bu sanat eseriyle insanlığın doğaya verdiği zararı eleştirmek için yangın tüpü ile anlam yarattığı da düşünülebilir.

 

Çalışmaya Banksy’nin sosyal medya hesabı üzerinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Banksy’nin, Hedefinde, Doğayı, Katleden, İnsanlık, Var,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı