301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
20 Şubat 2026 - Cuma 19:22 Bu haber 37 kez okundu
 
AK Partili Yahya Çelik'ten "Deprem" Açıklaması
AK Partili Yahya Çelik'ten "Deprem" Açıklaması
SİYASET Haberi


Adalet ve Kalkınma Partisi Teşkilat Başkanlığı Akdeniz Bölge Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Yahya Celik’in katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

AK Parti Adana İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dagli ile AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Dogru de katıldı.

“Ramazan Rahmet ve Dayanışma Ayıdır”
Toplantıda konuşan Yahya Çelik, Ramazan ayının manevi iklimine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedî kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif’e bir kez daha kavuşmanın huzurunu ve şükrünü yaşıyoruz. Ramazan; gönüllerin yumuşadığı, sofraların paylaşıldığı, kırgınlıkların unutulduğu, kardeşliğin güç kazandığı müstesna bir zaman dilimidir.

Bu mübarek ay; yardımlaşmanın arttığı, dayanışmanın büyüdüğü, birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiği bir rahmet iklimidir. Aynı sofrada buluşmanın, aynı duaya ‘âmin’ demenin, aynı umutla yarınlara bakmanın adıdır Ramazan.”

6 Şubat Depremleri ve Yeniden İnşa Süreci
Çelik, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin büyük bir yıkıma yol açtığını belirterek hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı.

Recep Tayyip Erdogan liderliğinde devletin tüm imkânlarının seferber edildiğini ifade eden Çelik, deprem bölgesinde çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurguladı.

Yahya Çelik, Adana özelinde paylaşılan veriler ise şöyle:

Depremde 13 bina yıkıldı.

687 vatandaş hayatını kaybetti, 1.627 kişi yaralandı.

12.303 konut, 1.042 işyeri ve 182 ahır olmak üzere toplam 13.527 bağımsız bölümün orta ve üzeri hasarlı olduğu belirlendi.

Ağır hasarlı 3.237 binanın 3.095’inin enkazı kaldırıldı.

Yıkımı gereken 2.570 orta hasarlı binanın 1.882’sinin yıkımı tamamlandı.

TOKİ Konutları ve Kura Süreci
Çelik, konut yapım sürecine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

12.601’i merkezde, 739’u kırsalda olmak üzere toplam 13.429 bağımsız bölümün ihalesi yapıldı.

kura itibarıyla 11.334 TOKİ konutu ve 739 kırsal konut olmak üzere toplam 12.073 konutun kurası çekildi.

Merkezde konutu teslim edilmeyen hak sahibi kalmadı.

Her teslim edilen konutun “yeniden kurulan bir hayat ve yeniden filizlenen bir umut” olduğunu belirten Çelik, devlet-millet dayanışmasının en somut göstergesinin yeni konutlara yerleşen ailelerin mutluluğu olduğunu söyledi.

“Yeni Evim, İlk İftarım” Teması
Ramazan ayı boyunca sahada olacaklarını belirten Çelik, şu mesajları verdi:

Yeni konutlarına kavuşan ailelerin ilk iftar sofralarına misafir olunacak.

Depremden etkilenen esnaf ziyaret edilecek.

Mahalle buluşmaları, gönül ziyaretleri ve iftar programları düzenlenecek.

“Ramazan’ı sadece takvimde bir ay olarak değil; sahada, sokakta, hanede yaşayacağız. Çünkü biz siyaseti masa başında değil, milletimizin yanında yapıyoruz.” diyen Çelik, Ramazan’ın şehir, ülke ve İslam âlemi için sağlık, huzur ve bereket getirmesini temenni etti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: AK, Partili, Yahya, Çelik'ten, "Deprem", Açıklaması,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı