301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
25 Mayıs 2021 - Salı 17:03 Bu haber 428 kez okundu
 
ADANA BAROSU, SİYASET, İKTİDAR VE MAFYA ARASINDAKİ KİRLİ İLİŞKİLERİN AYDINLATILMALI
ADANA BAROSU, SİYASET, İKTİDAR VE MAFYA ARASINDAKİ KİRLİ İLİŞKİLERİN AYDINLATILMALI
ADANA Haberi


ADANA BAROSU, SİYASET, İKTİDAR VE MAFYA ARASINDAKİ KİRLİ İLİŞKİLERİN AYDINLATILMASI VE FAİLLERİNİN CEZALANDIRILMASI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Cumhuriyet Savcılıklarının doğrudan soruşturmaları gereken bu hususlara sessiz ve hareketsiz kalmaları basiret bağlanması ötesinde vahim ve ülkemizin temiz toplum beklentisi adına üzücü bir durumdur.“ dedi.

Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük ve Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz birlikte, suç örgütü lideri şüphelisi Sedat Peker'in Türkiye’yi sarsan 7 ayrı videodaki ve paylaşımlarındaki iddialarda, aynı zamanda karşı iddialarda da uyuşturucu ticareti, faili meçhul cinayetler, tecavüz ve yağma gibi aydınlatılması ve faillerin bulunarak cezalandırılması gereken hususlar hakkında Yeni Adana Adliyesi’nde Cumhuriyet Başsavcılığına 2021/2455 Muhabere numarasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere suç duyurusunda bulundu.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, burada yaptığı açıklamada, Sedat Peker isimli kişinin, uzun süredir devlet, iktidar, siyaset ve mafya ilişkileri hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yayınlar yaptığına işaret ederek, “İddialar çok vahim. Bu iddiaların titizlikle araştırılarak soruşturma açılması ve kamuoyu vicdanının rahatlatılması gerekmektedir. Bu süreçte iddiaların odağında yer alan bakan, milletvekili, siyasetçi, gazeteci ile adı geçen herkesin ve olayın objektif araştırılarak aydınlatılması, faillerin kim olursa olsun hak ettiği cezayı almaları için yargı gereğini yapmalıdır.

Zamana yayılan ve günler süren videolar ve iddialar karşısında Cumhuriyet Savcılıklarının doğrudan soruşturmaları gereken bu hususlar sessiz ve hareketsiz kalmaları basiret bağlanması ötesinde vahim ve ülkemizin temiz toplum beklentisi adına üzücü bir durumdur.

Özellikle 90'lı yıllarda Susurluk başta olmak üzere birçok hukuk dışı alıkoyma, faili meçhul ve faili belli olan cinayet ve olayların önemli bir kısmının cezasızlıkla sonuçlandı.

O döneme ait hususların aydınlatılması için dilekçemizde; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar ile eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım’ın yanı sıra ifşa videoları sonrası Sedat Peker ve tespit edilecek diğer sorumlular hakkında da suç duyurusu yapılmıştır. Tüm bu hususlar ivedilikle araştırılmalı, beyanlarda ismi geçen kişilerin aralarındaki irtibatı ortaya çıkaracak biçimde iletişimin tespiti işlemleri yapılmalıdır.

İddiaların görevleriyle ilgili olmaması nedeniyle İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu ve milletvekili Tolga Ağar hakkında da genel hükümler uyarınca soruşturma yürütülmelidir. Soruşturma sonucunda hazırlanacak fezlekenin derhal TBMM başkanlığına gönderilmesini ve faillerin cezalandırılmasını temiz toplum, temiz siyaset, şeffaf ve denetlenebilir devlet yönetimi ile ülkemizin aydınlık yarınları için istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ADANA, BAROSU,, SİYASET,, İKTİDAR, VE, MAFYA, ARASINDAKİ, KİRLİ, İLİŞKİLERİN, AYDINLATILMALI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı