301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
16 Aralık 2021 - Perşembe 20:49 Bu haber 783 kez okundu
 
4. Ulusal Uygulamalı Biyolojik Bilimler Kongresi Online Olarak Gerçekleştirildi
4. Ulusal Uygulamalı Biyolojik Bilimler Kongresi Online Olarak Gerçekleştirildi
EĞİTİM Haberi


4. Ulusal Uygulamalı Biyolojik Bilimler Kongresi (4. UBBK) Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ev sahipliğinde, Kongre Onursal Başkanı Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in katkılarıyla online olarak gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Hatice Korkmaz Güvenmez başkanlığında ve PlantBiotech’in kurucusu Prof. Dr. Yeşim Yalçın Mendi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen kongre Prof. Dr. Derya Ufuk Altıntaş moderatörlüğünde CoVid-19 “Laboratuvardan Kliniğe” konu başlıklı panel ile başladı.

27 Üniversiteden Katılan Bilim İnsanları Güncel Konuları Tartıştı

Panelde Türkiye’de CoVid-19 aşısı üretmek üzere yola çıkan bilim insanları, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mayda Gürsel, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Klinik Mikrobiyoloji Bilim dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Özören aşı üretim süreçlerini, üretim metodolojilerini katılımcılara aktarırken Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Allerji-İmmünoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Ufuk Altıntaş ve ÇÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Seza İnal ise, aşı öncesi ve sonrası klinik deneyimlerini, gelecekteki olası senaryoları katılımcılarla paylaştı.

Uygulamalı Biyolojik Bilimler çatısı altında farklı disiplinlerde çalışan 27 üniversiteden katılan bilim insanları güncel çalışmalarını katılımcılarla paylaşarak etkin bir kongre gerçekleştirdi.  

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: 4., Ulusal, Uygulamalı, Biyolojik, Bilimler, Kongresi, Online, Olarak, Gerçekleştirildi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı