301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
04 Ocak 2022 - Salı 22:53 Bu haber 247 kez okundu
 
Zenbilci: 5 Ocak Bir Milletin yeniden doğduğu gün
Zenbilci: 5 Ocak Bir Milletin yeniden doğduğu gün
SİYASET Haberi


Milletimizin şanlı tarihinin; gurur duyduğumuz eşsiz destanlar ve zaferlerle dolu olduğunu belirten AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, “Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümünü kutlayacağımız 5 Ocak tarihi, başta tüm Adanalılar olmak üzere milletimizin bayramıdır, bütün Adanalı hemşehrilerimin bayramını kutluyorum” dedi.

Zenbilci sözlerinin devamında şunları kaydetti. “Gazi Mustafa Kemal’in 31 Ekim 1918 tarihinde Adana’ya gelerek, İskenderun’a çıkartma yapmayı planlayan İngiliz ve Fransızlara ateşle karşılık verileceğini belirtmesiyle, Kurtuluş Mücadelesi ateşinin Adana’da yakılmış olması, biz Adanalılar için bir gurur vesilesidir. Türk Milletinin esaret kabul etmeyen ruhu, Kurtuluş Savaşı döneminde Adana’da canlanmış, Atalarımız esaret altında kalmayı reddederek, 5 Ocak günü düşmana karşı başlattığı bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır.

Adanalılar yaşanılan bütün zorluklara karşın işgale direnerek kendisinden silah, teçhizat ve donanım olarak kat kat üstün düşman kuvvetlerini mağlup etmiş. Esaret altında tutulmak istenen bir milletin özgürlüğe giden yoldaki bu mücadelesi Adana'da hayat bularak, yeşermek üzere toprağa düşen bir tohum gibi Türk Milletine umut olmuştur.

Adana’mızda Saim Bey, İbo Osman, Şeyh Cemil, Ali Yaver, Süleyman Cerdun, Doğan Bey, Arap Ali, Gizik Duran, Rahmiye Hanım, Adile Hanım ve adı tarihimize altın harflerle yazılmış binlerce vatan evladı Çukurova topraklarının kurtuluşu için gözünü kırpmadan canlarını feda etmişlerdir.

Ve bugün Adanalı olarak bizler; bu büyük zafer de mücadelenin en başından zafere uzanana kadar düşman kuvvelerine cesaretle direnmiş, vatanı uğruna canlarını seve seve feda etmiş kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi asla unutmayacağız.

Güzel Adana'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını kutluyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Zenbilci:, 5, Ocak, Bir, Milletin, yeniden, doğduğu, gün,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı