301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
23 Eylül 2021 - Perşembe 21:53 Bu haber 360 kez okundu
 
ZAFER PARTİLİ KONCUK’TAN ŞEHİT YAKINLARI ve GAZİLERİMİZ İÇİN KANUN TEKLİFİ
ZAFER PARTİLİ KONCUK’TAN ŞEHİT YAKINLARI ve GAZİLERİMİZ İÇİN KANUN TEKLİFİ
SİYASET Haberi


Zafer Partisi Genel Sekreteri, Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Zafer Partisi olarak, Şehitlerimizin hatıralarının yaşatılması, şehit yakınları ile gazilerin her türlü mağduriyet ve mahrumiyetten korunması amacıyla; şehit yakınları ile gazilere yönelik sosyal hizmet yardımlarından en iyi düzeyde faydalanmalarını sağlamak ve mağduriyetlerinin giderilmesi için bu doğrultuda Kanun teklifi hazırladıklarını belirtti.

“Şehitlerin geride kalan yakınları ve gazilere yönelik hakları genişletmek, mağduriyeti önlemek, eşit ve adil bir şekilde herkesin bu haklardan yararlanmasını sağlamak için Sağlık Uygulama Tebliğinden kaynaklanan mağduriyetlerin ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Bu sebeple Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinin, Katılım Payı Alınmayacak Haller, Sağlık Hizmetleri ve Kişiler başlıklı 1.8.5 maddesine ibaresine vazife malullerinden sonra gelmek üzere, “ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişiler” ibaresinin eklenmesi elzemdir.”

 Koncuk’un vermiş olduğu Kanun Teklifine göre; Katılım Payı Alınmayacak Haller; Sağlık Hizmetleri ve Kişiler başlıklı 1.8.5 maddesinin 16. paragrafında belirtilen “Vazife malûllerinden SUT’un 1.8.1, 1.8.2, 1.8.3 ve 1.8.4 maddelerinde tanımlanan katılım payları alınmaz.” ibaresine vazife malullerinden sonra gelmek üzere, “ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişiler” ibaresinin eklenmesi ve SUT’un 1.9.2- İlave ücret alınmayacak kişiler maddesine, vazife malullerinden  ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişiler ibareleri eklenmiştir.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ZAFER, PARTİLİ, KONCUK’TAN, ŞEHİT, YAKINLARI, ve, GAZİLERİMİZ, İÇİN, KANUN, TEKLİFİ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı