301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
10 Ağustos 2021 - Salı 17:30 Bu haber 388 kez okundu
 
Yüreğir Belediyesi’nden YKS tercihlerinde rehberlik hizmeti
Yüreğir Belediyesi’nden YKS tercihlerinde rehberlik hizmeti
EĞİTİM Haberi


Yüreğir Belediyesi, YKS’de başarılı olan ve tercih yapacak öğrencilere ücretsiz rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

 

2021 YKS’de tercih dönemi başladı. Öğrenciler 20 Ağustos tarihine kadar tercih yapabilecek. Yüreğir Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü de öğrencilerin yanlış tercihte bulunmasının önüne geçmek için ücretsiz rehberlik hizmeti başlattı. Öğrenciler, Yüreğir Kültür Merkezi’nde alanında uzman rehberlik öğretmen eşliğinde puan ve sıralamalarına göre tercihlerini yapabilecek.

 

Tercih sürecinin hazırlıktan daha önemli olduğunu dile getiren Yüreğir Belediyesi Rehber Öğretmeni Melisa Kesti, “Öğrencilerin bu noktada bilinçli olması gerekiyor. Bizlerden destek isteyen tüm öğrencilere yardımcı oluyoruz. Amacımız öğrencilerin yanlış tercih yapmamalarını sağlamak” diye konuştu.

Sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak verilen rehberlik desteği öncesinde öğrencilerin ateş ölçümü yapılıyor, maske ve dezenfektan veriliyor. 10-20 Ağustos tarihleri arasında, 09.00 -16.00 saatlerinde hizmet veren rehber öğretmenler tercih danışmanlığı ile öğrencilerin aldığı puanlar ve önerileri çerçevesinde listeler oluşturuyor. Hem alternatif üniversiteler hem de bölümler konusunda bilgilendirme yapan rehber öğretmenler, öğrencilerin talepleri doğrultusunda önerilerde bulunuyor.

 

“Profesyonel destek şart”

Tercih yapan gençlere ücretsiz rehberlik hizmeti verdiklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Üniversite hayali ile gecesini gündüzüne katıp hedefleri doğrultusunda çalışan gençlerimize çıktıkları yolda başarılar diliyorum. Doğru tercih için profesyonel destek şart. Öğrencilerimizi ve ailelerimizi Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezimize bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Yüreğir, Belediyesi’nden, YKS, tercihlerinde, rehberlik, hizmeti,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı