301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
25 Nisan 2024 - Perşembe 00:15 Bu haber 80 kez okundu
 
YOGAYI DAHA FAZLA İNSANA ULAŞTIRIYOR
YOGAYI DAHA FAZLA İNSANA ULAŞTIRIYOR
EĞİTİM Haberi


YogaKioo Türkiye Kurucu Ortağı Serra Sağra, yoganın köklerine inmek ve bu bilgileri daha fazla insana ulaştırmak için yola çıktı. Serra Sağra, yogaya olan tutkusunu ve deneyimlerini insanlarla paylaşarak Türkiye ve dünya genelinde etki yaratıyor.

 

SERRA SAĞRA YOGANIN KÖKLERİNE İNEREK YOGAYI DAHA FAZLA İNSANA ULAŞTIRIYOR

 

 

YogaKioo Türkiye Kurucu Ortağı Serra Sağra, yoganın köklerine inmek ve bu bilgileri daha fazla insana ulaştırmak için yola çıktı. Serra Sağra, yogaya olan tutkusunu ve deneyimlerini insanlarla paylaşarak Türkiye ve dünya genelinde etki yaratıyor. 

 

Dünya genelindeki en büyük yoga okulu olan YogaKioo Türkiye’nin kurucularından biri olan Serra Sağra, yoganın kadim bilgilerini deneyimlerinden süzerek kitaplaştırdı. 2018 yılından bu yana yoğun bir şekilde çalıştığı Mahabharata Destanı üzerine odaklandı. Bu zamansız eserin daha fazla kişiye ulaşması ve destanın içerdiği bilgilerin daha anlaşılır olması amacıyla, destanı dört kitaplık bir seri halinde yazmaya başladı. Sağra ilk olarak serinin ilk kitabı olan Mahabharata Ateş’i okuyucularla buluşturdu.

 

 

 

Yoga İnsanın “Kullanım Kılavuzu”

 

 Yoganın beden, zihin ve ruh üzerindeki etkilerinden söz eden Sağra şunları söyledi: ”Yoga insanın kullanım kılavuzu. Sadece fiziksel olarak değil insanı sizin de söylediğiniz gibi zihinsel olarak da kuvvetlendiren muhteşem bir prensip. İnsanın zihninde hayattaki her şeye ve kendine dair kalıplar var. Yoga insana zihnindeki bu kalıplardan çok daha ötesi olduğunu göstererek, gerçekten yaşamak istediği gibi yaşamasına olanak sağlıyor. İnsanın değişebilmesi ve gelişebilmesi için öncelikle kendini görebilmesi gerekiyor. Kendini görmeye başlayınca artık hayatın içinde otomatik tepkiler vermek yerine farkındalıklı eylemlerde bulunmaya başlıyorsun. Ben yoga pratiklerinden önce fevri diyeceğimiz bir karakterdim, bir anda parlardım. Bu aslında ateş elementi ile ilgili bir konu. Ateşimi nasıl dengeleyeceğimi bilmediğimden içimdeki ateş bu şekilde ortaya çıkıyordu ve haliyle bunun sonuçlarını da yaşıyordum. Pratikler sayesinde içimde yaşadıklarımı neden yaşadığımı görerek ve bu dengeyi kurarak kaybolmak yerine farkındalıkla yaşamaya başladım.”

 

 

Yoganın insana en büyük hediyesi insanın kendisi olabilmesini sağladığını vurgulayan Sağra, “O kadar kendimizi başkalarıyla kıyaslayarak var oluyoruz ki bir türlü kendi varlığımızın ne kadar güzel ne kadar kendine has, eşsiz olduğunu göremiyoruz.  Bu nedenle de hep bir eksiklik ve başarısızlık duygusu ile var oluyoruz. İnsan kendi değerini kendi içinde bulamadığı müddetçe hep bir yerlerde bunu arıyor ki ben de bunu çok yaptım. Bu yüzden bu konular üzerine çok konuşuyorum ki herkes kendi olabilsin.” dedi. 

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , YOGAYI, DAHA, FAZLA, İNSANA, ULAŞTIRIYOR,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı