301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
04 Kasım 2022 - Cuma 22:15 Bu haber 248 kez okundu
 
Yine saldırdılar!
Yine saldırdılar!
AKTUALİTE Haberi


Adana’nın Ceyhan ilçesindeki Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi açıldığı günden buyana aralıklar çeşitli saldırılara uğradı. Cemevi görevlileri, yetkililerden Cemevi’nin güvenliğinin sağlanmasını bekliyor. 

2018’de Adana Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan ve vakfa devredilen Cemevi’ne ilk saldırı açılıştan bir ay sonra gerçekleşti. Cemevi’nin etrafına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildi, Adana Büyükşehir Belediyesi 2020’de tahribatı onardı. Saldırılar üzerine, Cemevi’ne güvenlik kameraları takıldı, çevresi tel örgülerle çevrildi. Tüm bu önlemlere rağmen Cemevine saldırılar sürdü. 


Ceyhan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakıfı Başkanı Bahadır Odabaşı, Ceyhan’da yaşayan binlerce Alevi’nin Cemevi hayalinin gerçekleştiğini ancak kendini bilmez bazılarının Cemevine zarar vermeye ve tahribat oluşturmaya başladığını bildirdi. Odabaşı, şunları kaydetti: “Tekrarlayan saldırı neticesinde Ceyhan Cumhuriyet Savcılığına gerekse Ceyhan Emniyet müdürlüğüne defalarca şikâyette bulunduk. Daha önce yaşları 12 civarında gençler yakalandı, bizler bu gençlerin zarar görmemesi için şikâyetimizi geri çektik. Ancak 03 Kasım Perşembe akşamı yapılan çirkin saldırı bardağı taşıran taraf oldu. Bizler verilen zararlar her geçen gün arttığı için bundan sonra gerekli tüm yasal yollara başvuracağız. Acilen okullara ve camilere sağlanan özel güvenliğin Cemevimize de sağlanmasını istiyoruz. Cemevimize yapılan zarar ve tahribat her geçen gün artmaktadır. Bu konuda acil bir önlem alınmasını istiyor ve suçluların derhal yakalanarak hukuk önünde cezalandırılmasını talep ediyoruz.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Yine, saldırdılar!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı