301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
25 Ağustos 2021 - Çarşamba 21:01 Bu haber 271 kez okundu
 
YERLİ VE MİLLİ MISIR!
YERLİ VE MİLLİ MISIR!
EKONOMİ Haberi


Adana’da hasadı süren mısır, tarlada tonu 2 bin 450 liradan alıcı bulurken, dünya piyasalarında tonu 2 bin 600 liradan işlem görüyor. Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, “Bir zamanlar dampingli dünya fiyatlarını örnek gösterenler, haydi yerli mısır almaya” çağrısı yaptı.

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Feyzullah Korkut ise gübre fiyatlarındaki artıştan dolayı mısır üreticisinin yoksullaştığına dikkat çekerek, mısırda en büyük üreticinin 1,1 milyon ton ile Adana olduğunu, üreticinin emeğinin karşılığını aldığı zaman ithalat kıskacından kurtulacağını söyledi.

Doğru, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede şunları yazdı: “Hasadı devam eden mısırın Adana’da tarladaki fiyatı 2.450 TL. Dünya fiyatları ise Türkiye teslimi 310 dolar, yani 2.600 TL. Yerli mısır daha ucuz, daha kaliteli, kur riski yok ve nakliyesi kolay. Bir zamanlar dampingli dünya fiyatlarını örnek gösterenler, haydi yerli mısır almaya”

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: YERLİ, VE, MİLLİ, MISIR!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı