301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Temmuz 2021 - Perşembe 21:35 Bu haber 387 kez okundu
 
'Yaz Kampı' Karataş'ta gerçekleştirildi
'Yaz Kampı' Karataş'ta gerçekleştirildi
SPOR Haberi


Biz De Varız Destekleme Derneği, Türkiye’de bir ilke imza attı. Adana Rotary Kulübü işbirliğinde hayata geçirilen proje kapsamında, özel gereksinimli çocuklar, gençler ve anneleriyle birlikte kampta buluştu. Proje, Türkiye’ye örnek oldu.

Biz De Varız Destekleme Derneği, Adana Rotary Kulübü ortaklığında, Sarıçam Belediyesi ve Karataş Belediyesi’nin destekleriyle özel gereksinimli çocuklar, gençler ve annelerine yönelik ‘Yaz Kampı’ Karataş’ta gerçekleştirildi. Yaz Kampı’nın ilk startı Karataş Kumluk Tabiat Parkı’nda muhteşem bir etkinlikle verildi. Kaburgacı Yaşar Usta’nın kebap ziyafeti ve kukla gösterileriyle karşılanan konuklar, müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler. Programın sonunda yaz kampı etkinliğine destek veren, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Karataş Kaymakamı Fatih Ayaz, Kaburgacı Yaşar Usta olarak bilinen Yaşar Aydın’a 2430. Bölge Rotary Federasyon Başkanı Mustafa Kemal Ketrez tarafından teşekkür plaketi sunuldu.

 

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Biz De Varız Destekleme Derneği Başkanı Esin Parlak, “Birlikten kuvvet doğar” diyerek bu projeyi başlattıklarını dile getirdi. Başkan Esin Parlak yaz kampı projesinin Türkiye’de bir ilk olduğunu dikkat çekerek şöyle konuştu; “Sivil toplum kuruluşlarının farkındalık yaratabilmesi için; hele ki şu pandemi süreci ile birlikte kim hangi konuda yetkinse önderlik edip, aynı şekilde paylaşım yapabiliyorsa gerçekten başarı doğuyor. Bu etkinliğe Karabük, Safranbolu, Ankara gibi Türkiye’nin çeşitli illerinden  katılımcılarımız oldu. Aslında ulusal bir proje bu. Adana Rotry Kulübü’nün bağlantılarıyla duyurduğumuz zaman katılımcı oldu. Bu proje Alpay Başkanımın bir fikriydi, birlikte olgunlaştırdık.”

PROJE TÜRKİYE’DE İLK

Yaz Kampı Projesinin Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Başkan Esin Parlak, şöyle devam etti; “Otizm spektrum bozukluğu ve bedensel engelli çocuklarımız için böyle kamplar var; ama bizim burada otizm spektrum bozukluğu, mental retardasyon, serebral palsi gibi farklı özel gereksinim grupları söz konusu. Biz burada birde annelere nefes aldırmak istedik. Kampın adı da ‘Çocuklar Gençler ve Anneleri Yaz Kampı’ bunu özellikle vurguladık. Çünkü anneler pandemi sürecinde çocuklarına evde eğitim aldıramadılar. Öylesine deşarj olmaya ihtiyaçları var ki; denizin iyot kokusu bile onlara muhteşem geldi. Adana Rotary Kulübü, Biz De Varız işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz yaz kampından bu çocukları çok mutlu gönderebilirsek ne mutlu bize. İnşallah bundan sonraki yıllarda da devem eden bir proje olur.”

GURURLUYUZ

Yaz Kampı projesine destek sunan Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, böylesi güzel bir projeye ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu belirterek, Karataş Belediyesi olarak bu gibi etkinliklere her zaman destek sunacağını kaydetti. Başkan Necip Topuz yaptığı açıklamada; “Yaz Kampı etkinliği tarafımıza ulaştığında, öncelikle bundan onur duyduk. Bu proje sosyal bir faaliyet anlamından ziyade, özel çocuklarımızla bir arada olmak, onları burada mutlu görmek dünyanın en güzel şeyi. Bu proje bize geldiğinde inanılmaz derecede duygulandık. Böylesi güzel bir etkinlikte yer almak bizleri çok mutlu etti. Bu tür projelerde ev sahipliği yapmak bizim için çok önemli. Karataş’ı kendi eviniz gibi görün, kendi eviniz gibi rahat edin. Karataş Belediye Başkanı olarak, katkı sunanlara bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bu tür projelerde her zaman yanınızdayız.” diye konuştu.

 

KARATAŞ GÖZ BEBEĞİMİZ

Adana’da denize kıyısı olan iki ilçeden bir tanesinin, Karataş olduğuna işaret eden Başkan Necip Topuz, Karataş’ın tatil merkezi olma yolunda hızla ilerlediğine vurgu yaparak, şöyle konuştu; “Karataş bizim göz bebeğimiz. ‘Derdimiz memleket’ düşüncesi ile bu yola çıktık. Göreve ilk geldiğimiz andan itibaren insanlara Adana’nın denizi varı vurguladık. Türkiye’nin en uzun, 67 kilometrelik kumsalından bir tanesi Karataş’ta. 3 tane dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan hepsi birbirinden değerli Lagünü, Kuş Cenneti ve bunun yanında kendi yöresel ve bölgesel anlamındaki güzellikleri ile ciddi bir tatil merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. 2 yıllık süre içerisinde, arz talep noktasında yurt içi, yurt dışı turizmine yönelik ne gibi atılımlar yapabiliriz düşüncesi ile bir yol haritası çizdik. Karataş’ın yıllardır unutulmuş, sahipsizliğine bir son verme noktasında hak ettiği yeri bulacağına inanıyorum.”

 

KAPILARINI AÇTI

2430. Bölge Rotary Federasyon Başkanı Mustafa Kemal Ketrez, Yaz Kampı projesinin, Biz De Varız Destekleme Derneği’nin profesyonel katkısı ve Adana Rotary Kulübü’nün önderliğinde hazırlandığını işaret ederek, bölgede ki tüm Rotary Kulüpleri’nin de desteği olduğunu kaydetti. Ketrez yaptığı açıklamada; “Burada özel ilgiye gereksinimi olan çocuklarımız için tam bir sosyal sorumluluk projesi. Aileleri için 2 günlük dinlenme fırsatı. Tabi ki Biz De Varız Destekleme Derneği’nin profesyonel katkısıyla birlikte oluşturuyoruz. Yapmış olduğumuz tüm projelerde mutlaka işi bilen, profesyonel insanlarla ortaklaşa yapıyoruz. Bunun yanında da hem merkezi, hem yerel yönetimlerin desteklerini almaya çalışıyoruz. Bu projede Karataş Belediyesi bizlere sonuna kadar kapılarını açtı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah Karataş’ın tanıtımıyla ilgili bizlerin bu projelerinin faydası olur, daha da çoğaltırız.” ifadelerini kullandı.

 

 CİDDİ KATKISI OLDU

Adana Rotary Kulübü 2021 dönem Başkanı Alpay Turan Sezgin, ‘Yaz Kampı’ projesi hakkında Metropol Medya mikrofonlarına bilgiler sunarak, bu projelerin geleneksel hale gelmesi gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Alpay Turan Sezgin yaptığı konuşmada; “Yaz Kampını Esin Parlak başkanımın büyük desteği, ihtimamı ve ilgisi ile gerçekleştirdik. Dönem guvernörlerimizin desteği, Belediye Başkanlarımızın katkıları ile bu projeyi hayata geçirdik. Biz De Varız Destekleme Derneği, Esin Başkanımın ciddi bir katkısı oldu. Büyük bir gücü ve anlayışı var,  ona çok teşekkür ederim. İnşallah bu yaz kampı projesi gelenekselleşir ve her yaz hayata geçiririz.” dedi.

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: 'Yaz, Kampı', Karataş'ta, gerçekleştirildi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı