301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Ekim 2021 - Perşembe 19:06 Bu haber 364 kez okundu
 
Yarın cumhuriyeti alan edeceğiz
Yarın cumhuriyeti alan edeceğiz
AKTUALİTE Haberi


Bugün 98 yıl önce ilan edilen Cumhuriyet’i; büyük bir coşkuyla her yıl olduğu gibi yeniden kutluyoruz. Cumhuriyet’in Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları ve bu vatan için canlarını vermiş aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yeniden anıyoruz. Ruhları şad olsun!

 

 

Şüphesiz, Türkiye Cumhuriyeti, birlik, beraberlik, mücadele azmi ve bağımsızlığa olan düşkünlük ve yokluklar içinde verilen bağımsızlık mücadelesi sonucu kuruldu.  Büyük bir milletin, 7 düvele karşı verdiği mücadelede neler yaptığı da ortaya çıktı. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1 Kasım 1922’de Saltanatı da kaldırarak, aslında Cumhuriyet rejiminin sinyallerini vermiş ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet'in ilanı ile halk egemenliğini ve demokrasiyi uygulamaya koymuştur. 

 

 

Büyük Önder, Cumhuriyet’in ilelebet sürmesine olan inancı ile yaptığı konuşmalar da Cumhuriyet’e övgüler dizmiştir. 

“Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.”

Ulu Önder, gençlere de bu konuda büyük görev vermiştir: “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.”

 

Türk milletini çok iyi tanıyan Gazi Mustafa Kemal; “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” sözüyle de onlara Cumhuriyet’e sahip çıkmayı öğütlemiştir. 

Ancak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en akılda kalan sözlerinden biri şüphesiz Cumhuriyet’in ilanından bir gün önce söylediği şu sözlerdir: “ Efendiler! Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz.”

Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun!

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Yarın, cumhuriyeti, alan, edeceğiz,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı