301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
27 Kasım 2023 - Pazartesi 22:49 Bu haber 237 kez okundu
 
YARIŞMAYA DEĞİŞİK YAŞ GRUBUNDA 400 KADAR SPORCU KATILDI
YARIŞMAYA DEĞİŞİK YAŞ GRUBUNDA 400 KADAR SPORCU KATILDI
SPOR Haberi


HASAN TEKİN ANISINA 4. GELENEKSEL ATLETİZM YARIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KAZIM TEKİN: “HASAN AĞABEYİM 50 YILI AŞKIN TÜRK SPORUNA HİZMET ETTİ”

Geçtiğimiz yıllarda yaşamını yitiren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eski Bölge Antrenörü Hasan Tekin anısına “4. Geleneksel Atletizm Yarışmaları” Yüreğir Serinevler Atletizm Tesislerinde gerçekleştirildi.

Yarışmalara değişik yaş gruplarından 400 kadar kız ve erkek sporcu katıldı. Sporcu velileri müsabakalara büyük ilgi gösterdi. İlk 3 dereceye giren sporculara Hasan Tekin’in doktor oğlu Doç. Dr. Mustafa Tekin’in yaptırdığı tişört, ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından katılım belgesi ve değişik armağanlar dağıtıldı.

Gençlik ve Spor eski Şube Müdürü Kazım Tekin, ağabeyinin Adana ve Türk sporuna 50 yılı aşkın hizmeti olduğunu, okul ve kulüplere de önemli katkılarının bulunduğunu belirterek, “Milli takımlara onlarca sporcu kazandırdı” dedi.

-HASAN TEKİN’İN SPORCU OLARAK DA TÜRKİYE GENELİNDE BAŞARILARI VAR

Kazım Tekin, ağabeyi Hasan Tekin’in atletizmde Adana Bölge birinciliğinin yanı sıra özellikle  yıl üst üste Ankara’da Atatürk Koşusunu ve diğer koşuları kazandığını belirterek şunları söyledi:

“Ağabeyimi erken kaybettik. Sporcu, antrenör hepsinden öte insan olarak çok sevilen, saygı gösterilen ve fikir danışılan 24 saat sporla yaşayan birisiydi. İhtiyaç duyan okul ve kulüplere zaman ayırarak Türkiye finallerine ve milli takımlara sporcuların yetişmesine öncülük etti. Uzun yıllar profesyonel liglerde saha komiseri olarak da görev yapmıştı. Milli takımda da değişik zamanlarda antrenör olarak görev aldı. O’nun anısına geleneksel olarak 4 yıldır atletizm müsabakaları düzenliyoruz. Bu sezon çok büyük katılım oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar başta olmak üzere, büyük özveride bulunan Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Serdal Kadıoğlu’na, yarışmada görev alan hakem ve antrenörlere ve tesis görevlilerine teşekkür ederim.”

DOÇ. MUSTAFA TEKİN: “BABAMIN ADI BİR SPOR TESİSİNE VERİLMELİ”

Babasının sporcu yönünün tüm aile bireylerine yansıdığını, babasının sporla yatın, sporla kalktığını, sporcularının ders notlarıyla da ilgilendiğini belirten oğlu Doç. Dr. Mustafa Tekin, şöyle devam etti:

“Babam sadece Adana da değil, Türkiye genelinde atletizm ailesi tarafından sevilen, sayılan birisiydi. O’nun oğlu olmaktan gurur duyuyorum. Yarışları geleneksel hale getirdik. Emeği geçenlere, sporcu, hakem, antrenör, tesis görevlileri ve tüm emeği geçenlere şükran borçluyuz. Dileğimiz babamın adının bir spor tesisine veya parka, caddeye verilmesidir.”

Atletizm İl Temsilcisi Serdal Kadıoğlu, Hasan Tekin’in hizmetlerinin unutulmayacağını, mevcut hakem ve antrenörlere yol gösterici olduğunu, sporda iz bırakan Hasan Tekin’i tüm sporcu, hakem ve antrenörerin rol model alması gerektiğini sözlerine ekledi.

Dereceye giren sporculara giren sporculara, Hasan Tekin'in Kardeşi Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eski Şube Müdürü Kazım Tekin, Hasan Tekin'in oğlu Doç. Dr. Mustafa Tekin, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Süleyman Özden, Türkiye Atletizm Federasyonu Akdeniz Bölge Sorumlusu Abdulkadir Uğur, Türkiye Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Serdal Kadıoğlu, Atletizm Antrenörleri ve Atletizm Hakemleri verdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: YARIŞMAYA, DEĞİŞİK, YAŞ, GRUBUNDA, 400, KADAR, SPORCU, KATILDI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı