301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
27 Ağustos 2021 - Cuma 22:21 Bu haber 361 kez okundu
 
Yangın mağduru köyler Entegre Tarımsal Kalkınma Projesi ile kalkınacak
Yangın mağduru köyler Entegre Tarımsal Kalkınma Projesi ile kalkınacak
ADANA Haberi


Adana başta olmak üzere Türkiye’nin farklı noktalarında meydana gelen orman yangınları sonrasında yangından zarar gören köylerde, bitkisel ve hayvansal üretimin kısa sürede tekrar başlaması ve köylülere sürdürülebilir gelir kaynakları oluşturulabilmesi için Entegre Tarımsal Kalkınma Projesi hayata geçirilecek. 

  Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yangından zarar gören, bitkisel ve hayvansal üretim alanları ile materyallerini kaybeden köylüler için kısa vadede hayata geçirilmesi planlanan projenin Adana’daki tanıtımı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda yapıldı. Toplantıya katılan Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Proje ve Yatırım Yönetimi Daire Başkanı Gökmen Batmaz, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Ergin Çilali, Hayvancılık Genel Müdürlüğü Küçükbaş Destekleme Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Bilgehan Özen, Kozan, İmamoğlu, Aladağ,  Sarıçam, Çukurova, Yüreğir ilçe müdürleri ile teknik personellere proje hakkında bilgi verdi.

  Strateji Geliştirme Başkanlığı Proje ve Yatırım Yönetimi Daire Başkanı Gökmen Batmaz, orman yangınlarında yanan köylerdeki yaraların sarılması ve mağdur köylülere sürdürülebilir gelir sağlanabilmesi için bakanlığın kısa sürede saha çalışmasını tamamlayarak Entegre Tarımsal Kalkınma Projesi’ni hayata geçirmek istediğini ifade etti.

  Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Ergin Çilali de Antalya ve Muğla’da sahada yaptıkları çalışmalarda 20-30 yıllık zeytin ağaçlarının yangından zarar gördüğünü gördüklerini belirterek, “Bu zeytin ağaçlarının bir kısmı ilk yağmurlardan sonra tekrar yeşermeye başlayacak. Burada derin budama yapılmasını öneriyoruz. Bakanlığımızın Geleneksel Zeytin Bahçeleri Rehabilitasyonu Desteği var. Bu desteğin kapsamını da genişleteceğiz. Üreticilerimiz bir kısmı yanan zeytin ağaçlarını tamamen sökmek yerine budayarak hayatta tutmaya ve bu desteklemeden faydalanmaya yönelmeli. Zira 20-30 yıllık ağacın hayatta kalması yeni fidan dikiminden daha önemli’’ şeklinde konuştu. 

  Çilali, yangın mağduru köylülerin 8-10 ay gibi kısa sürede tekrar gelir getirici tarımsal faaliyete dönebilmeleri için il ve ilçe müdürlükleri tarafından farklı konularda Entegre Tarımsal Kalkınma Projesi hazırlanacağını ve bu projelerin bakanlıkta değerlendirmeye alınacağını da sözlerine ekledi.

  Toplantıya katılan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin de Adana özelinde yangından etkilenen köylerdeki hasar tespitlerini tamamlayarak Cumhurbaşkanlığı ve bakanlığa gönderdiklerini belirterek, “Bakanlığımız bu yanan bölgelerde kalıcı olarak yaraları sarmak için Entegre Tarımsal Kalkınma Projesi’ni hayata geçiriyor. İlçelerimizden yangın mağduru vatandaşların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak sürdürülebilir, uygulanabilir projeler bekliyoruz” dedi.

  Toplantı sonrasında Strateji Geliştirme Başkanlığı Proje ve Yatırım Yönetimi Daire Başkanı Gökmen Batmaz, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Ergin Çilali, Hayvancılık Genel Müdürlüğü Küçükbaş Destekleme Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Bilgehan Özen, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Metin Toprak ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Birsen Ergün nezaretinde Aladağ, İmamoğlu ve Kozan’da orman yangını çıkan köyleri gezerek vatandaşlara projeyi anlatarak bakanlığın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Yangın, mağduru, köyler, Entegre, Tarımsal, , Kalkınma, Projesi, ile, kalkınacak, ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı