301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Ekim 2021 - Çarşamba 21:25 Bu haber 639 kez okundu
 
VURSAVUŞ: KİTABA UYGUN FAKAT KAMU VİCDANI VAR!
VURSAVUŞ: KİTABA UYGUN FAKAT KAMU VİCDANI VAR!
GÜNDEM Haberi


Dünya Göz Hastanesi’nin TRT’den satın aldığı arsa, Büyükşehir Belediye Meclisi’nce “sağlık tesisine” dönüştürüldü.
 

Adana’da,  TRT’ye ait arsanın Dünya Göz Hastanesi’ne satışının ardından,  “sağlık tesisi”ne dönüştürülmesine yönelik komisyon raporu, Büyükşehir Belediyesi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. 
 

Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Başkanvekili Mustafa Bayar, başkanlığında toplandı. CHP’li Mustafa Fidan Vursavuş, gündemin 33. maddesinde yer alan  “Seyhan ilçesi sınırları içerisinde kalan yaklaşık 1560 hektar alanda meclis kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar plan revizyonuna yönelik askı süresi içerisinde yapılan 17 adet itiraz dilekçesinin görüşülmesine ait komisyon raporu” nun oylanması öncesi konuştu. 

CHP’li Mustafa Fidan Vursavuş

Vursavuş, bu maddenin içinde yer alan TRT arazisinin; planlara kamu hizmet alanı olarak işlendiğini anımsatarak, bu alanı satın alanların, burayı sağlık tesisine dönüştürmek istediklerini söyledi. Konunun komisyondan geçtiğini anımsatan Vursavuş, “Kitaba uygun desek de kamu vicdanı diye bir şey var. Bu caddenin bir yoğunluğu olacak. Trafik artacak, araç sayısı çoğalacak. Belki metrekare üzerinden bir otopark istenebilir.  Ancak plan notuna 1000 araçlık otopark yapılacak notu da düşülemez” dedi. 
TRT’nin eski binasının olduğu yerin; ticari bir işletme olacağına dikkat çeken Vursavuş, “Kamuya ait fayda sağlamayacak. Bir şirketin kasasına faydası olacak. Kamu vicdanı iyi bir yere koymaz. Burası kamu hizmet alanı öyle de kalması lazım” ifadelerini kullandı. 
CHP Grup Başkanvekili Serdar Seyhan

CHP’li Vursavuş’un eleştirileri üzerine konuşan CHP Grup Başkanvekili Serdar Seyhan, yapılan düzenlemede bir yanlışlık olmadığını savundu. Seyhan, kendilerini konuyu Adana’nın faydasına mı ve hukuki mi olarak değerlendirdiklerine vurgu yapan Seyhan, “Burası 2,4 yoğunluklu inşaat izmine sahip bir yerdir. Bu konuşma, evet oyu verecekleri zan altında bırakır. Bunu kabul etmiyorum” dedi. 
İşadamı Bülent Özülkü’nün itirazlarına ilişkin düzenlemenin de yer aldığı gündem maddesi; 2’si CHP’li 1’i MHP’li meclis üyelerince reddedildi. Komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: VURSAVUŞ:, KİTABA, UYGUN, FAKAT, KAMU, VİCDANI, VAR!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı