301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
24 Kasım 2021 - Çarşamba 21:40 Bu haber 496 kez okundu
 
VALİ SÜLEYMAN ELBAN “24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ” KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI
VALİ SÜLEYMAN ELBAN “24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ” KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI
ADANA Haberi


Vali Süleyman Elban, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “24 Kasım Öğretmenler Günü” Kutlama Programına katıldı.

 Vali Elban programda önce Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezinde sergilenen “Karma Sanat Sergisi”ni gezdi, daha sonra  “24 Kasım Öğretmenler Günü” Kutlama Programına katıldı.

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezindeki Kutlama Programında öncelikle Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in kutlama mesajı okundu.

Programda Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak’tan sonra bir konuşma yapan Vali Elban sözlerine tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladı.

Öğretmen kavramının bizlere çok şey anlattığını belirten Vali Elban, “Her şeyden önce büyük bir fedakârlığın adıdır öğretmenlik. Çünkü 20’li yaşların başında ülkemizin en ücra köşelerinde, fiziki şartları ne olursa olsun fedakârca çalışan; bunun yanında henüz evlilik, aile, çocuk nedir bilmeden onlarca çocuğu bağrına basan ve bu çocukların anası babası olan bireylerdir.” dedi.

Öğretmen aynı zamanda çok mütevazıdır diyen Vali Elban, öğretmenin sınıfındaki çocuklarının yüzünü yıkayıp silmekten, saçını taramaktan; bunun yanında sınıfın sobasını yakmaktan, sınıfını boyamaktan gocunmayan mütevazı bir kişi olduğunu söyledi.

 Öğretmenliğin çok onurlu ve gururlu bir mesleğin adı olduğunu söyleyen Vali Elban, ülkelerin devlet başkanlarından bakanlarına tüm idarecilerini; bilim insanlarından iş insanlarına kadar herkesi yetiştiren çok kıymetli insanlar olduğunu söyledi.

Öğretmenlik kutsal bir meslektir diyen Vali Elban, “ Öğretmenlik, insanları karanlıktan aydınlığa, cehaletten ışığa ulaştıran peygamberlerin mesleğidir. Milletlerini yükselten ve yücelten liderlerin mesleğidir.” dedi.

Öğretmenliğin sorunluluğu çok yüksek bir meslek de olduğunu söyleyen Vali Elban, “Öğrenciler öğretmenlerini sadece bir anne baba gibi görmez, onları rol model olarak görürler, bundan dolayı öğretmenlerinin yaptıklarını doğrudan taklit eder, öğretmenlerinin her söylediğini doğru kabul ederler. Dolayısıyla öğretmen, hem okuldaki tutum ve davranışlarına hem de okul dışındaki tutum ve davranışlarına dikkat etmelidir.” dedi.

Vali Elban sözlerini, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum; hayatta olup da emekli olan veya görevine devam eden tüm öğretmenlerimize de sağlık ve mutluluklar diliyorum.” diyerek sonlandırdı.

Program, 2021 yılında emekliye ayrılan öğretmenlerimize “Hizmet Şeref Belgesi” verilmesi, günün anlam ve önemiyle alakalı yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, Aday Öğretmenlerimizin “Yemin Töreni”, şiirlerin okunması, öğretmen orkestrasınca müzik dinletisi sunulması ve “Çukurova Ateşi Halk Oyunları gösterisi ile devam etti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: VALİ, SÜLEYMAN, ELBAN, , “24, KASIM, ÖĞRETMENLER, GÜNÜ”, KUTLAMA, PROGRAMINA, KATILDI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı