301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
05 Temmuz 2021 - Pazartesi 13:16 Bu haber 336 kez okundu
 
Vali Elban: Kayıp Sancak’ı herkes okumalı
Vali Elban: Kayıp Sancak’ı herkes okumalı
KÜLTÜR SANAT Haberi


Gazeteci Mehmet Uluğtürkan, Kayıp Sancak romanının ilk imzasını Adana Valisi Süleyman Elban’a armağan ettiği kitaba attı. Romanı beğenerek okuduğunu belirten Vali Elban, “İşgale karşı Adana’da başlayan Milli Mücadele’nin detaylarını içeren bu romanı herkes okumalı. Bu vatanın hangi şartlarda bize emanet edildiği hafızalardan silinmemeli” dedi.

En çok satanlar arasına giren Madalyasız romanından sonra Kurtuluş Savaşı’nın Güney Cephesi’nde yaşananları aktaran Kayıp Sancak’ı yazan Mehmet Uluğtürkan, ilk imzalı kitabını Adana Valisi Süleyman Elban’a takdim etti.  Kayıp Sancak’ı okuduğunu ve çok beğendiğini belirten Vali Elban, işgalden kurtuluşun 100’üncü yılını kutlamaya hazırlanan Adana’ya ithaf edilen romanın ilgi göreceğini söyledi.

Türkiye’nin en köklü yayın evlerinden biri olan İnkılap Kitabevi tarafından çıkarılan Kayıp Sancak, Aralık 1918’de başlayan işgalden Adana’nın kurtuluş tarihi olan 5 Ocak 1922’ye kadar süren destansı mücadeleyi anlatıyor. Kuvayımilliye Komutanı Tekelioğlu Sinan Yüzbaşı ile Fransız Binbaşı Pierre Mesnil’in akıl oyunlarına sahne olan Güney Cephesi’ndeki yaşananları aktaran roman, 44 kahraman Kuvvacının 700 Fransız askerini teslim alarak tarihe geçtikleri Karboğazı Zaferi’ni ve bir gizem olarak kayıtlara geçen Fransız taburunun kaybolan sancağını da konu olarak işliyor.

 

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Vali, Elban:, Kayıp, Sancak’ı, herkes, okumalı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı