301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
18 Nisan 2024 - Perşembe 00:34 Bu haber 98 kez okundu
 
VIETNAM ANKARA BÜYÜKELÇİSİ DO SON HAI ADASO’YU ZİYARET ETTİ
VIETNAM ANKARA BÜYÜKELÇİSİ DO SON HAI ADASO’YU ZİYARET ETTİ
EKONOMİ Haberi


BAŞKAN KIVANÇ, “ADANA, VİETNAM İÇİN ORTA DOĞU PAZARINA AÇILMADA ÖNEMLİ BİR MERKEZ”

Bir dizi temas için Adana'ya gelen Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Do Son Hai, Vietnam Fahri Konsolosu Ali Tezölmez ile birlikte Adana Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Ziyarette Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Meclis Başkan Yardımcısı Fırat Karalı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Şire, Yönetim Kurulu Üyesi Rafet Milli, Genel Sekreter Veli Oğuz da yer aldı.

Ziyarette konuşan Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Vietnam ile karşılıklı iş birliğinin artırılması gerektiğini ve bu konuda her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirtti.

Türkiye'nin 2023 yılında 408.4 milyon dolarlık ihracata karşılık 2.5 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Kıvanç, "Adana olarak 2023 yılında 21.5 milyon dolarlık ihracat, 17.3 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirdik. Ticaretimiz istenilen seviyede değil. Adana'nın merkezinde bulunduğu Çukurova bölgesi, Vietnam başta olmak üzere ASEAN pazarının birçok sektörü için önemli bir tedarikçi konumunda. Aynı şekilde, Adana, Vietnam için Orta Doğu pazarına açılma konusunda önemli bir merkez. Ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmek için daha çok çalışmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Do Son Hai, ilerleyen günlerde Adanalı sanayicilere ülkelerindeki yatırım fırsatlarını anlatacak bir toplantı yapmak istediklerini ve daha sonra da ikili iş görüşmeleri organize etmek istediklerini belirtti.

Toplantı daha sonra Vietnam'daki yatırım imkanları ve karşılıklı iş olanaklarının anlatılmasıyla son buldu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: VIETNAM, ANKARA, BÜYÜKELÇİSİ, DO, SON, HAI, ADASO’YU, ZİYARET, ETTİ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı