301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
24 Şubat 2021 - Çarşamba 18:56 Bu haber 271 kez okundu
 
UZMANLAR COVİD 19’UN UZUN DÖNEM ETKİLERİNE DİKKAT ÇEKİYOR!
UZMANLAR COVİD 19’UN UZUN DÖNEM ETKİLERİNE DİKKAT ÇEKİYOR!
SİYASET Haberi


TABURCU OLAN COVİD HASTALARININ YÜZDE 20 Sİ ÇEŞİTLİ SEBEPLERDEN DOLAYI YENİDEN HASTANEYE BAŞVURABİLİR!

Tüm dünyada 100 milyondan fazla insanı etkileyen ve yaklaşık 2.5 milyon insanın ölümüne neden olan Covid-19’dan 80 milyondan fazla insanın ise iyileştiği biliniyor. Ancak özelikle hastalığa bağlı çeşitli nedenlerce hastanelerde tedavi gören hastaların taburcu olduktan sonra uzun dönem etkileri nedeniyle yeniden hastanelere başvurdukları belirtiliyor.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Hanta, Tüm dünyanın, hastalıkla ilgili olarak daha çok akut dönemdeki etkilerine odaklanmış bulunmakla beraber, çeşitli bilimsel makalelerde ve kendi pratiklerinde de görüldüğü üzere hastalıktan iyileşen kişiler arasında ise bazen günlerce hatta aylarca süren bazı şikâyetlerin devam ettiğinin görüldüğüne dikkati çekti.

 

Hanta, Bu şikâyetlerin arasında kas ve eklem ağrıları, uyku problemleri, halsizlik ve yorgunluk gibi şikâyetlerin yanı sıra özellikle hastalığı ağır atlatan, hastanede ya da yoğun bakımda tedavi görmüş olan bir grup hastada ise akciğer hasarı ile ilgili olarak nefes darlığı ve oksijen tedavi gereksiniminin taburculuktan sonra da devam ettiğinin izlendiğine vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti. “Ne yazık ki taburcu olan hastaların %20’si bu sebeplerden dolayı tekrar hastaneye yatmak zorunda kalabiliyor. Bu nedenle en azından hastalığı orta-ağır düzeyde geçiren hastaların taburculuk sonrası hastalığın başta akciğerlerde yaptığı hasar ile ilgili olarak takiplerinin dikkatli bir şekilde yapılması oldukça önemlidir”

 

Prof. Dr. İsmail Hanta, Bu amaçla hastanelerde “Covid sonrası” diye tanımlanan covid-19 geçiren hastaların takiplerinin ve kontrollerinin yapıldığı polikliniklerin oluşturulmaya başladığına işaret ederek, hastaların bu polikliniklerde başta akciğer sorunları olmak üzere, covid-19’un etkilediği kalp, nörolojik, psikiyatrik gibi çeşitli sistemleri ilgilendiren sorunları ve hastalığın etkilerinin araştırıldığını, tedavi ile pulmoner rehabilitasyon yöntemleri devreye konulmaya başlandığına dikkati çekti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: UZMANLAR, COVİD, 19’UN, UZUN, DÖNEM, ETKİLERİNE, DİKKAT, ÇEKİYOR!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı