301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Mart 2024 - Cuma 23:03 Bu haber 127 kez okundu
 
Üniversitelerarası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı
Üniversitelerarası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı
EĞİTİM Haberi


Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu ile Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri işbirliğinde İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinde okuyan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik düzenlenen” Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması”nın Akdeniz Bölge Finaline Çukurova Üniversitesi ev sahipliği yaptı.

Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen yarışma saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık, Kuran-ı Kerim ile ilgili yapılan bu gibi yarışmaların önemine değinerek Kuran-ı Kerim’i okumanın yanında aynı zamanda yaşamanın da gerektiğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından jüri üyelerince okuma sırası ve okuma yerleri ile ilgili kura çekimi yapıldı, ardından Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması gerçekleştirildi.

Akdeniz Bölge birinciliğini elde eden Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ömer Faruk Bolat ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mehmet Ali Sarıtürk’e Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık ile Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı tarafından plaket takdim edildi.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Üniversitelerarası, Hafızlık, ve, Kur'an-ı, Kerim'i, Güzel, Okuma, Yarışması, Yapıldı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı