301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
17 Aralık 2021 - Cuma 17:45 Bu haber 315 kez okundu
 
Uncu: Sorunlarımıza çözüm istiyoruz
Uncu: Sorunlarımıza çözüm istiyoruz
AKTUALİTE Haberi


Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK),  TMMOB tarafından ülke çapında düzenlenen "Emeğimize, Mesleğimize, Haklarımıza Sahip Çıkıyor,  Sorunlarımıza Çözüm İstiyoruz" kampanyası kapsamında basın açıklaması yapıldı.

Ülkedeki 600 binin üzerinde mühendis, mimar ve şehir plancısının sesi olarak Kasım ayı başından bu yana ülke genelinde mühendis, mimar, şehir plancısı TMMOB üyelerinin emeklerine, mesleklerine ve haklarına sahip çıkmak, sorunlarına çözüm bulmak için kampanya yürüttüklerini söyledi. 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’nin Meclis komisyonlarında tartışılmaya başlanmasıyla beraber TMMOB’nin de meslektaşlarının ekonomik ve özlük haklarını geliştirmek için yoğun çaba içerisine girdiği belirten Uncu, bu kapsamda TMMOB’ye bağlı odaların tüm şube ve temsilciliklerine taleplere ilişkin pankart asıldığını,  İl Koordinasyon Kurulları aracılığıyla basın açıklamaları yapıldığını anlattı.

Ayrıca broşürler, bildiriler yayınladığı, milletvekillerine ve siyasi partilere gönderilen yazılarla, sosyal medya kampanyalarıyla sorunların ve çözüm önerilerinin dile getirdiğini vurgulayan Uncu,  “İşsizlik sorununun çözülmesini, diplomalı işsizliğin ortan kaldırılmasını istedik. Mühendis, mimar ve şehir plancılarının istihdamının artırılmasını ve tüm meslektaşlarımız için kadrolu güvenceli istihdam sağlanmasını istedik. Kamuda çalışan meslektaşlarımızın ek göstergelerinin artırılarak, ücretlerinin ve özlük haklarının iyileştirilmesini istedik. SGK ile TMMOB arasında ücretli çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının asgari ücret denetim protokolünün ivedilikle yürürlüğe konulmasını istedik. Özelleştirme uygulamalarına son verilerek özelleştirilen kamu kuruluşlarının yeniden kamulaştırılmasını istedik.

İstedik ki, her geçen gün artan hayat pahalılığı, işsizlik, yoksulluk karşısında meslektaşlarımızın hayatları daha da zorlaşmasın. İstedik ki, bu ülkenin tüm zenginliklerinde, üretilen tüm değerlerinde emeği olan, hayatı yaratan mühendis, mimar ve şehir plancılarının emeği zayi olmasın. İstedik ki, bütçeden emekçilere, yoksul halka, kamusal yatırımlara, kamu hizmetlerine daha fazla pay ayrılsın.  Emeğimize, mesleğimize ve haklarımıza sahip çıkacağız! Sorunlarımızı görmezden gelen iktidara inat, sorunlarımıza hep birlikte çözüm üreteceğiz. Meslektaşlarımızın taleplerinin taşıyıcısı, emeğiyle geçinen tüm toplumsal kesimlerin gür sesi olacağız.” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Uncu:, Sorunlarımıza, çözüm, istiyoruz,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı