301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
19 Ocak 2022 - Çarşamba 21:57 Bu haber 234 kez okundu
 
"Ücretsiz yurt açın, öğrencileri kurtarın"
"Ücretsiz yurt açın, öğrencileri kurtarın"
SİYASET Haberi


"Ücretsiz yurt açın, öğrencileri kurtarın"

ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, üniversite öğrencilerinin yurt ve barınma sorunlarını bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Öğrencilerin yurt ve barınma sorunlarına etkin ve kalıcı çözüm üretilmesi çağrısını yineleyen Barut, "Ailelerinin yanından eğitim almak için farklı şehirlere giden öğrencilerimize istemedikleri bir hayat tarzı dayatılmakta, birileri tarafından da bu uygulamalara göz yumulmaktadır" dedi.

"İKTİDAR TEŞVİK EDİYOR"

Meclis genel kurulunda söz alan ve öğrencilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek çözüm önerilerini paylaşan Ayhan Barut, "İçinde bulunduğumuz ekonomik buhran sonucu oluşan fahiş barınma ve yurt ücretleri, Devlet yurtlarındaki denetimsizlik ve yetersizlik bu ülkede üniversite ve lise eğitimi gören binlerce öğrenciyi tarikat ve cemaat yurtlarına mecbur bırakmaktadır. Öğrenciler istemedikleri halde tarikatlara mahkum edilerek bunalıma sürüklenmektedir. Mevcut iktidarın bu anlamda sergilediği eğitim politikaları ise bu paralel yapıların önünü kesmek yerine bilakis teşvik etmektedir" diye konuştu.

"ÜCRETSİZ DEVLET YURDU AÇILMALI"

Üniversite eğitimi için çaba gösteren öğrencilerin önüne engeller çıkartılıp sorunlarla baş başa bırakıldığını ifade eden Ayhan Barut, "Ailelerinin yanından eğitim almak için farklı şehirlere giden öğrenci arkadaşlarımıza istemedikleri bir hayat tarzı dayatılmakta, birileri tarafından da bu uygulamalara göz yumulmaktadır. Öğrencilerimizin yaşamına malolan bu süreç ciddi olarak soruşturulmalıdır. Tarikat ve cemaat yurtları kapatılmalı, tüm öğrencilere ücretsiz Devlet yurtları açılmalıdır. Bu ülkenin genç beyinlerini yurtdışına göçe zorlayan, cemaat yurtlarına teslim eden, umutsuzluğa maruz bırakan bu kirli düzen değişmelidir" şeklinde konuştu. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , "Ücretsiz, yurt, açın,, öğrencileri, kurtarın",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı