301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
16 Ocak 2022 - Pazar 21:21 Bu haber 244 kez okundu
 
"TYP'deki haksızlık bitsin artık"
"TYP'deki haksızlık bitsin artık"
SİYASET Haberi


"İktidar TYP çalışanlarını mağdur ediyor"

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, kamu kurum ve kuruluşlarında İŞKUR aracılığıyla Toplum Yararına Program kapsamında güvencesiz ve geçici sürelerle çalıştırılan yüz binlerce kişinin büyük mağduriyet yaşadığını söyledi. Meclis kürsüsünden iktidarı eleştiren Barut, "Devletin bütün kurumlarına sirayet eden adam kayırma ve torpil bu vatandaşlarımızın da kanayan yarası olmuştur. Adeta iktidar partisinin arka bahçesi gibi çalışan devlet kurumları bu vatandaşlarımızı mağdur etmektedir" dedi.

"İŞSİZ KALMA KORKUSUYLA YAŞIYORLAR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "İŞKUR aracılığı ile okullar, kaymakamlık, valilik gibi kamu kurumlarında 3, 6 ve 9 aylık sürelerle Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında kıdem ve tazminatı ile hiçbir sosyal hakkı bulunmadan çalıştırılan yüzbinlerce vatandaşımız büyük mağduriyet yaşıyor. Bu vatandaşlarımız her sene işsiz kalma tehlikesiyle baş başa bırakılıyor" diye konuştu.

"İŞ GÜVENCESİ SAĞLANSIN"

TYP kapsamında çalışırken büyük haksızlık yaşayıp mağdur edilen emekçilerin sorunlarını sıralayıp çözüm bulunması için iktidarı acilen göreve çağıran Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Devletin bütün kurumlarına sirayet eden adam kayırma ve torpil bu vatandaşlarımızın da kanayan yarası olmuştur. Adeta İktidar partisinin arka bahçesi gibi çalışan devlet kurumları bu vatandaşlarımızı mağdur etmektedir.  Çalışma süreleri uzatılmayan bu vatandaşlarımız işsizliğin pik yaptığı böyle bir dönemde nasıl iş bulacak, ailelerini nasıl geçindirecekler. Sesimize kulak verin ve bu çalışanlarımızın mağduriyetlerini giderin, köle gibi çalıştırılan insanların iş güvencesini sağlayın ve haklarını verin."

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: "TYP'deki, haksızlık, bitsin, artık",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı