301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
23 Şubat 2021 - Salı 18:00 Bu haber 336 kez okundu
 
Tuncel, Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti
Tuncel, Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti
EĞİTİM Haberi


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’ndeki çalışmalar hakkında Merkez Müdürü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar’dan bilgi aldı. İncelemelere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan,  Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Bahri Devrim Özca, Dr. Öğr. Üyesi Fatmagün Aydın ile Biyoteknoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Korkmaz Güvenmez katıldı.

 

Merkez Müdürü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar sunumunda Türkiye’de 18 adet olan Biyoteknoloji Odaklı Araştırma Merkezleri ve Enstitüler arasında yer alan Merkez’in biyoteknoloji alanında çalışan akademik personel, lisansüstü öğrencileri ile kamu ve özel sektöre yönelik taleplere yanıt verebilecek özellikte ve ekipman yönünden oldukça donanımlı olduğunu söyledi.

 

Merkez Kamu ve Özel Sektöre Hizmet Veriyor

Prof. Kaçar, Merkez’in kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının araştırıcılarına, araştırma-geliştirme ve analiz faaliyetlerinde bulunabilmeleri amacıyla merkezin alt yapısından yararlanabilme imkanının sunulmakta olduğunu belirtti.

 

Merkez bünyesinde gerçekleştirilen faaliyetlerin; bilimsellik, sürdürülebilir kalite, iş birliği sağlama ve hizmet odaklılık değerlerine bağlı olarak gerçekleştirildiğini vurgulayan Prof. Kaçar, Merkez’in biyoteknoloji konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde araştırma, uygulama, eğitim ve AR-GE hizmetleri alanında kalite standartlarına sahip, Bölgemizde öncülük edecek bir çekim merkezi olarak işlev görmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Ayrıca, Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezinin uluslararası tanınırlığı olan akredite bir merkez haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

 

Prof. Kaçar, Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, kamu, özel sektör kurum ve kuruluşlarının araştırıcılarına araştırma-geliştirme ve analiz faaliyetlerinde bulunabilmeleri amacıyla bünyesinde bulunan farklı alanlarda hizmet veren beş laboratuvarı ile merkezin alt yapısından yararlanabilme imkanı sunmakta olduğunu ifade etti.

 

TÜBİTAK, TÜBİTAK PRİMA, TEYDEB,  TAGEM Destekli Projeler Yürütülüyor

Merkez’in 2013 yılından itibaren 208 adet projeye farklı şekillerde destek vermiş olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Kaçar, merkez bünyesinde yer alan, Bitki Doku Kültürü laboratuvarında özel sektöre mikroçoğaltım tekniği ile ekonomik açıdan önemli meyve anaçlarının, süs bitkilerinin çoğaltılması, haploid bitki üretimi faaliyetlerinin gerçekleştirilmekte olduğundan bahsetti ve ayrıca Merkez’de doku kültürü teknikleri kullanarak ıslah çalışmaları yapan araştırıcıların, TÜBİTAK, TÜBİTAK PRİMA, SANTEZ, TEYDEB, TAGEM ve Üniversitelerin BAP birimleri tarafından desteklenen projelerinin bazılarının tamamlandığını bazılarının da devam ettiğini söyledi. Prof. Kaçar bu projeler arasında,  Üniversite Sanayi İşbirliği Destek Programı çerçevesinde desteklenen TÜBİTAK-TEYDEB 1505“İn vitro Klonal Muz Üretiminde Modern Yaklaşımlar : Yeni Nesil Doku Kültürü Sistemleri”, TÜBİTAK-PRIMA “Valorising the diversity of the fig tree, an ancient fruit crop for sustainable Mediterranean agriculture (FIGGEN) ”,

 

TÜBİTAK-PRIMA “Akdeniz Bölgesindeki Bazı Meyve Türlerinin İklim Değişikliğine Adaptasyonları” çalışmalarının bir bölümünün Merkez’de yürütüldüğünü ifade etti.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Merkezimiz, Uluslararası Tanınırlığı Olan Bir Merkez Haline Gelmeyi Hedeflemektedir”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ise, “Artan dünya nüfusu ile birlikte ortaya çıkan sorunların çözülmesinde; doğal kaynakların ve gıdanın sürdürülebilirliği ve teminini sağlayacak tüketim ve üretim stratejilerinin belirlenmesinin çok önemli olduğunu belirterek, sürdürülebilir kalkınmanın kalıcı bir şekilde hayata geçirilebilmesi için "Biyoteknoloji"nin çok büyük katkılarının olacağını söyledi. Prof. Dr. Tuncel, “Üniversitemizin Tarımsal Biyoteknoloji alanında ulusal ve uluslararası düzeyde önde gelen, dünyada küresel aktörlerden biri konumuna gelmesi hedefimiz.” dedi.

 

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Tuncel ve beraberindekiler Bitki Doku Kültürü Laboratuvarı, Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarı, Enstrümental Analiz Laboratuvarı ile Mikrobiyoloji Laboratuvarında yapılanlar hakkında bilgi alarak incelemelerde bulundu.

Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Tuncel,, Biyoteknoloji, Araştırma, ve, Uygulama, Merkezi’ni, ziyaret, etti, , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı