301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
12 Ağustos 2021 - Perşembe 18:22 Bu haber 284 kez okundu
 
TÜMTİS'de TİS sevinci
TÜMTİS'de TİS sevinci
EKONOMİ Haberi


Türk-İş'e bağlı Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Adana ve Mersin'de örgütlü olduğu ambar işyerlerinde 2021-2023 dönem Toplu İş Sözleşmeleri imza altına alındı.

 

TÜMTİS Sendikasının örgütlü bulunduğu  Adana ve Mersin Şubesine bağlı ambar işyerlerinde (Adana Ambarları Kargo-Adana Eksper Kargo, Emekçiler Kargo ve Doğu Çukurova Kargo) devam etmekte olan 2021-2023 Dönem TİS (Toplu İş Sözleşmesi) görüşmeleri, sözleşmenin imzalanması ile sonuçlandı. TİS ile ücret ve sosyal haklarda önemli artışlar sağlandı.

Adana’da örgütlü olduğu ambar işyerlerinde 2021-2023 Dönemini kapsayan TİS’i TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Adana Şube Başkanı Halil Çekin ile Şube Sekreteri Şehmus Çelik ve şube yöneticilerinin katılımıyla 7 Ağustos 2021 tarihinde imzalandı.

İmzalanan TİS ile sendika üyesi işçilerin ücretlerine, ikramiye ve sosyal haklar dahil net yüzde 23 ila yüzde 30 oranında zam alındı.

Mevcutta 4 maaş tutarında olan ikramiyeler korunurken, alt basamaktaki işçilerin ikramiyelerinde birer artış sağlanarak 3 maaş tutarında olan ikramiyeler 4’e çıkarıldı, 2 maaş tutarındaki ikramiyeler ise 3’e çıkarıldı.

 

MERSİN ŞUBESİNE BAĞLI AMBAR İŞYERLERİNDE TİS YENİLENDİ

Mersin Şubesine bağlı ambar işyerlerinde 2021-2023 Dönem TİS’i Genel Başkan Kenan Öztürk, Mersin Şube Başkanı Savaş Gürkan ile Şube Mali Sekreteri Volkan Şen ve işyeri temsilcilerinin katılımıyla 9 Ağustos 2021 tarihinde imzalandı.

 

İmzalanan TİS ile sendika üyesi işçilerin ücretlerine, ikramiye ve sosyal haklar dahil net yüzde 23 ila yüzde 30 oranında zam alındı.

TİS ile bir alt kademedeki işçilerin ücretleri birinci kademe ile eşitlendi. Mevcutta 4 maaş tutarında olan ikramiyeler korunurken; 3 maaş tutarında olan ikramiyeler 4’e çıkarıldı, 2 maaş tutarında ikramiyeler ise 3’e çıkarıldı.

 

ÜYELERİMİZİN ONAYI ALINARAK İMZALANDI

TÜMTİS Adana Şube Başkanı Halil Çekin, "Sendikamız pandemi koşullarının yarattığı ekonomik ortamda TİS sürecini sürdürdü. Görüşmelerde gelinen süreci üyelerimizle  paylaştık ve emekçi kardeşlerimizin onayını alarak toplu iş sözleşmesini imzaladık" dedi.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: TÜMTİS'de, TİS, sevinci,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı